Αθλητισμός|14.06.2021 18:21

Σκωτία - Τσεχία 0-2: One man show ο Σικ με γκολ - ζωγραφιά από το κέντρο!

Newsroom

Η Σκωτία προσπάθησε, είχε τις ευκαιρίες αλλά η Τσεχία ήταν αποτελεσματική κι εκείνη που χαμογέλασε χάρη στον εκπληκτικό Πάτρικ Σικ στην αυλαία της πρώτης αγωνιστικής του 4ου ομίλου του Euro 2020. Ο σέντερ φορ της Λεβερκούζεν έβαλε την υπογραφή του όχι μόνο στη νίκη της ομάδας του με 2-0 αλλά και σε ένα ποδοσφαιρικό έργο τέχνης καθώς το δεύτερο προσωπικό γκολ που πέτυχε ήταν σκέτη ζωγραφιά. Στο 52' πήρε την μπάλα στο ύψος της σέντρας, είδε ότι ο γκολκίπερ της Σκωτίας, Μάρσαλ, βρισκόταν εκτός θέσης και το τόλμησε. Εκανε ένα απίθανο μακρινό σουτ λίγο βήματα μετά το κέντρο του γηπέδου, κι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα σκοράροντας ένα απ' τα ομορφότερα γκολ που έχουν μπει ποτέ στην ιστορία των Euro.

Γκολ από το κέντρο

Είχε προηγηθεί ένα ακόμη δικό του γκολ στο 42' με θαυμάσια κεφαλιά, με το οποίο άνοιξε το δρόμο για τον θρίαμβο της Τσεχίας που έδειξε ότι έχει βλέψεις και μπορεί να ακολουθήσει την Αγγλία (που είναι και το απόλυτο φαβορί για την πρωτιά) για την πρόκριση στη φάση των 16. Ηδη με το τρίποντο που απέσπασε στο ματς με τη μαχητική αλλά αναποτελεσματική Σκωτία, έκανε το πρώτο και πολύ σημαντικό βήμα.

Σκωτία: Μάρσαλ, Χάνλεϊ, Κούπερ, Χέντρι (67' Μαγκρέγκορ), Ο' Ντόνελ (79' Φόρεστ), Άρμστρονγκ (67' Φρέιζερ), Μαγκίν, Μακτόμινεϊ, Ρόμπερτσον, Ντάικς (79' Νίσμπετ), Κρίστι (46' Άνταμς)

Τσεχία: Βάτσλικ, Τσουφάλ, Τσελούστκα, Κάλας, Μπόριλ, Σούτσεκ, Κραλ (67' Χόλες), Μάσοπουστ (72' Βίντρα), Νταρίντα (87' Σέβτσικ), Γιάνκτο (72' Χλόζεκ), Σικ (87' Κρμέντσικ).

Βαθμολογίας - 4ος όμιλος

Τσεχία 3 (2-0)

Αγγλία 3 (1-0)

Κροατία 0 (0-1)

Σκωτία 0 (0-2)

Εθνική ΣκωτίαςEuro 2020Euro 2021Εθνική ΤσεχίαςEuro