Αθλητισμός|18.06.2021 00:15

Ολλανδία - Αυστρία 2-0: Ιπτάμενοι Ολλανδοί στον επόμενο γύρο!

Newsroom

Με διαδικασίες... εξπρές η Ολλανδία εξασφάλισε την πρόκριση στη φάση των 16 του Euro 2020 ενώ εκκρεμεί ακόμη η τελευταία αγωνιστική των ομίλων, που πλέον έχει διαδικαστικό χαρακτήρα για την ομάδα του Ντε Μπουρ. Οι Οράνιε, έπαιξαν όσο έπρεπε, ήταν ανώτεροι και επικράτησαν της Αυστρίας με 2-0 και πήραν τον ίδιο δρόμο που χάραξαν οι Ιταλοί κι οι Βέλγοι (έστω κι αν μαθηματικά δεν έχουν κλειδώσει την πρόκριση) για τα νοκ άουτ. Με MVP για δεύτερο συνεχόμενο ματς τον εκπληκτικό Ντάμφρις, ο οποίος κέρδισε το πέναλτι απ' το οποίο προήλθε το 1-0 του Ντεπάι και σκόραρε (όπως και στην πρεμιέρα τους με την Ουκρανία) το 2-0, οι Ιπτάμενοι Ολλανδοί επιβεβαίωσαν πως μπορούν να έχουν υψηλές βλέψεις στο τουρνουά. Αντιθέτως, η Αυστρία θα παίξει έναν «τελικό» με την Ουκρανία στο φινάλε της φάσης των ομίλων με στόχο το δεύτερο εισιτήριο.

Ιδανικό ξεκίνημα η Ολλανδία

Η Ολλανδία άρχισε ιδανικά το ματς καθώς μόλις στο 11' βρέθηκε να προηγείται χάρη σε εύστοχη εκτέλεση πέναλτι (το κέρδισε ο Ντάμφρις) του Μέμφις Ντεπάι, ο οποίος αναδεικνύεται στον πιο επιδραστικό παίκτη των Οράνιε τα τελευταία χρόνια. Είναι ενδεικτικό ότι ο άσος της Λυών, ο οποίος οδεύει προς την Μπαρτσελόνα, σε 66 εμφανίσεις με την Εθνική Ολλανδίας έχει συμμετοχή σε 49 γκολ με 27 προσωπικά τέρματα και 22 ασίστ!

Η Ολλανδία διατήρησε τον έλεγχο του ματς, έχασε ευκαιρίες αλλά γκολ δεν έβαλε μέχρι και τη συμπλήρωσε 65 λεπτών. Για το λόγο αυτό ο Ντε Μπουρ προχώρησε σε τριπλή αλλαγή σε εκείνο το σημείο κι αμέσως ήρθε και το ζητούμενο δεύτερο γκολ. Σε εξαιρετική και ταχύτατη αντεπίθεση, οι Οράνιε ξεχύθηκαν στον κενό χώρο με τον Μάλεν, ο οποίος δέχθηκε την εξαιρετική πάσα με τακουνάκι από τον Ντεπάι και την κατάλληλη στιγμή πάσαρε προς τον Ντάμφρις, ο οποίος ακολούθησε και πλάσαρε σε άδειο τέρμα για το 2-0.

Ολλανδία: Στεκέλενμπουργκ, Ντε Λιχτ, Ντε Φράι, Μπλιντ (64' Ακέ), Ντάμφρις, Ντε Ρον (74' Γκραβεντμπέργκ), Ντε Γιονγκ, Φαν Άανχολτ (65' Βάινταλ), Βαϊνάλντουμ, Βέχορστ (64' Μάλεν), Ντεπάι (82' Λ. Ντε Γιονγκ).

Αυστρία: Μπάχμαν, Ντράγκοβιτς (84' Λίνχαρτ), Αλάμπα, Χιντερέγκερ, Ξ. Σλάγκερ (84' Ονισίγουο), Λάινερ, Λάιμερ (62' Γκρίλιτς), Ζάμπιτσερ, Ούλμερ, Γκρέγκοριτς (61' Κάλαϊτζιτς), Μπαουμγκάρτνερ (70' Λαζάρο).

Βαθμολογία - 3ος όμιλος

Ολλανδία 6 (5-2)

Αυστρία 3 (3-3)

Ουκρανία 3 (4-4)

Β. Μακεδονία 0 (2-5)

Η τελευταία αγωνιστική - 21/6, 19.00

Β. Μακεδονία - Ολλανδία

Ουκρανία - Αυστρία

Εθνική ΟλλανδίαςEuro 2021Euro 2020Εθνική ΑυστρίαςEuro