Αθλητισμός|03.07.2021 21:11

Τσεχία - Δανία 1-2: Το όνειρο συνεχίζεται για τους απίθανους Δανούς!

Newsroom

Το θαύμα της Δανίας συνεχίζεται και οι Ρόλιγκανς, οι φανατικοί φίλοι της ομάδας, μπορούν να ονειρεύονται για το... ακατόρθωτο. Μετά την ψυχρολουσία της πρεμιέρας τους στο Euro με τη σοκαριστική κατάρρευση του Κρίστιαν Ερικσεν, οι Δανοί ζουν ημέρες 1992, οπότε όχι μόνο έφτασαν μέχρι τον τελικό (ερχόμενοι κυριολεκτικά από τις παραλίες) αλλά σήκωσαν και τον τίτλο. Η εκπληκτική Δανία επικράτησε δύσκολα με 2-1 της εξαιρετικής Τσεχίας στον προημιτελικό των αουτσάιντερ και προκρίθηκε για τέταρτη φορά στην ιστορία της σε ημιτελικά Euro (1964, 1984, 1992, 2021). Εκεί την Τετάρτη 7 Ιουλίου (22.00) θα αναμετρηθεί με τον νικητή του ζευγαριού Αγγλίας - Ουκρανίας.

Ιδανική εκκίνηση για Δανία

Το παιχνίδι άρχισε ονειρεμένα για τη Δανία που νωρίς-νωρίς άνοιξε το σκορ. Μόλις στο 5', έπειτα από εκτέλεση κόρνερ του Στρίγκερ Λάρσεν, η άμυνα των Τσέχων... αγνόησε τον Ντιλέινι, ο οποίος όντας αμαρκάριστος, έπιασε την κεφαλιά και έγραψε το 1-0.

Δεύτερο χτύπημα οι Δανοί

Η Δανία, που διατήρησε τον έλεγχο του παιχνιδιού, έφτασε στην επίτευξη κι ενός δεύτερου γκολ στο 42'.  Ο Μάλε έκανε μια φανταστική σέντρα με το εξωτερικό κι ο Ντόλμπεργκ που ακολούθησε τη φάση με πλασέ πέτυχε το 2-0, δίνοντας σαφές προβάδισμα πρόκρισης στην ομάδα του. 

Εκτελεστής Σικ

Στο β' ημίχρονο ο Σίλχαβι μετέτρεψε το 4-2-3-1 σε 4-4-2 με την είσοδο του Κρμέντσικ, ο οποίος αμέσως απείλησε δύο φορές για να σκοράρει αλλά ο Σμάιχελ αντέδρασε σωστά. Ο Δανός γκολκίπερ όμως δεν μπόρεσε να κάνει τίποτα όταν στο 49' ο Τσούφαλ έβγαλε εξαιρετική σέντρα και ο Σικ με καταπληκτικό τελείωμα έστειλε την μπάλα στα δίχτυα σκοράροντας για πέμπτη φορά στο Euro για το 2-1! Μάλιστα ο άσος της Τσεχίας έπιασε τον Κριστιάνο Ρονάλντο στην κορυφή των σκόρερ του τουρνουά.

Η Δανία είχε την ευκαιρία για να καθαρίσει την πρόκριση στο 78' με τον Πόουλσεν και στο 82' με τον Μάλε αλλά ο Βάτσλικ απέκρουσε εκπληκτικά κρατώντας όρθια την ομάδα του. Οι Τσέχοι πάντως δεν μπόρεσαν να βρουν τη μεγάλη φάση και να απειλήσουν μέχρι το σφύριγμα της λήξης...

Τσεχία: Βάτσλικ, Τσούφαλ, Τσέλουστκα (65' Μπράμπετς), Κάλας, Μπόριλ, Χόλες (46' Γιάνκτο), Σούτσεκ, Μάσοπουστ (46' Κρμέντσικ), Μπάρακ, Σέβτσικ (79' Νταρίντα), Σικ (79' Βίντρα).

Δανία: Σμάιχελ, Κρίστενσεν (81' Αντερσεν), Κίερ, Βέστεργκααρντ, Στρίγκερ Λάρσεν (71' Βας), Χόιμπιεργκ, Ντιλέινι (81' Γένσεν), Μάλε, Μπρέθγουεϊτ, Ντόλμπεργκ (59' Πόουλσεν), Ντάμσγκααρντ (60' Νόργκαρντ).

Όλες οι ειδήσεις

Κύπρος: Μεγάλη φωτιά στον Αρακαπά - Καίγονται σπίτια και εκκενώνονται χωριά

Διακοπές στα νησιά: Τι αλλάζει στις μετακινήσεις με πλοίο και αεροπλάνο

Κρήτη: Η τραγική ειρωνεία για τη Γαλλίδα τουρίστρια– Τα δέκα λεπτά που θα της έσωζαν τη ζωή

Αλόννησος: Διάσωση φώκιας στο λιμάνι από Σουηδούς ιστιοπλόους - Συγκλονιστικό βίντεο

Νέα Ζηλανδία: Πονούσε η μύτη της για 37 χρόνια και μια εξέταση για κορονοϊό αποκάλυψε την αιτία

Euro 2020Εθνική ΤσεχίαςΕθνική Δανίας