Αθλητισμός|17.07.2021 22:37

Πύρρος Δήμας στο Οpen: «Οι Ολυμπιακοί Αγώνες στο Τόκιο θα είναι άψυχοι»

Newsroom

Σε μια εφ' όλης της ύλης συνέντευξη ο G.O.A.T. των Ελλήνων Ολυμπιονικών, Πύρρος Δήμας μίλησε στην εκπομπή Open Sport από τη Χαβάη όπου βρίσκεται με την team USA της άρσης βαρών.

Αναλυτικά όσα είπε ο Πύρρος Δήμας:

Για τα 4 Ολυμπιακά μετάλλια που έχει κατακτήσει: «Πως μπορώ να διαλέξω; Ειναι σαν να σου λένε να διαλέξεις ένα από τα 4 δάχτυλα σου. Ολα έχουν μεγάλη σημασία. Παρολαυτά το χάλκινο στην Αθήνα ήταν ξεχωριστό, το πιο ευλογημένο. Θεωρώ τον εαυτό μου πολύ τυχερό που παρά τα τόσα προβλήματα μου βρέθηκα εκεί, γιατί μια Ολυμπιάδα στην χώρα σου είναι κάτι μοναδικό."|

Για τους Ολυμπιακούς αγώνες του Τόκιο που θα γίνουν πρώτη φορά στην ιστορία χωρίς θεατές: «Θα είναι άψυχοι αυτοί οι αγώνες. Δε θα έχουν τον παλμό του κόσμου, την κερκίδα. Νοερά όμως όλος ο κόσμος θα είναι διπλα στους αθλητές. Δυστυχώς οι αθλητές θα ζουν σε μια γυάλα. Εύχομαι να γίνουν και να μην έχουμε ιστορίες, γιατί αν βρεθεί αθλητής θετικός θα μπει σε καραντίνα και δε θα αγωνιστεί. Η Αμερικανική ομοσπονδία γι' αυτό που ανησυχεί είναι αν θα καταφέρουν όλοι οι αθλητές της να αγωνιστούν. Είναι μεγάλη η γραφειοκρατία που υπάρχει, μας ζητάνε να μπαίνουμε σε αpps, να συμπληρώνουμε αιτήσεις, pcr τεστ».

Για τον Θοδωρή Ιακωβίδη: «Είναι ήρωας που καταφέρνει και πηγαίνει στους Ολυμπιακούς αγώνες με όλα αυτά που περνάει. Αν δεν είχε τους γονείς του δε θα μπορούσε. Οι ομοσπονδίες δεν έχουν λεφτά να στηρίξουν τους αθλητές μας. Συγχαρητήρια του εύχομαι και ελπίζω σε καλύτερες μέρες στην Ελλάδα για το άθλημα που κάποτε έφερε τεράστιες επιτυχίες».

Για την άρση βαρών στην Αμερική: «Η Αμερική είναι εκεί που ήμασταν εμείς το 1996-2004. Η Αμερική ξεκίνησε τα τελευταία 4 χρόνια να έχει την άρση βαρών στα επαγγελματικά αθλήματα. Έχει οργανωθεί πάρα πολύ, έχουμε κάνει πολλά βήματα, έφερα τις γνώσεις μου, μαζί με πολύ κόσμο γιατί δεν είμαι μόνος μας και είμαστε πάνω από 8 αθλητές που έχουν πάρει την πρόκριση για το Τοκιο».

Για τη συνάντηση του με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο: «Είναι ένα παιδί πολύ προσγειωμένο, δε δέχτηκε να βγάλει όρθιος μαζί μου φωτογραφία, κάθισε πολύ ταπεινά και σεμνά δίπλα μου, με σεβασμό, είναι ένα εξαιρετικό παιδί, ένα υπουργείο τουρισμού για την Ελλάδα, γιατί μη νομίζει ότι τόσα εκατομμύρια Έλληνας ήξεραν που έπεφτε η Ελλάδα. Είναι ο νέος Μάικλ Τζόρνταν το παιδί αυτό! Του εύχομαι να έχει υγεία!»

Ο Πύρρος Δήμας αποκάλυψε ότι δε μπορεί να αντισταθεί σε οποιοδήποτε φαγητό έχει μελιτζάνες, παρακολουθεί φανατικά τα 100μ ανδρών και γυναικών που τα θεωρεί το ωραιότερο αγώνισμα, έχει αγαπημένο χρώμα το μπλε και το αγαπημένο του τραγούδι είναι το «Με την πόρτα ανοιχτή» που έχει τραγουδήσει ο Αντώνης Ρέμος! 

Όλες οι ειδήσεις

Φολέγανδρος: Τα πρώτα λόγια του 30χρονου - «Μαλώσαμε, χάλασε η φάση»

Υποχρεωτικοί εμβολιασμοί: Χωρίς ασφάλιση οι ανεμβολίαστοι - Ποιοι εργαζόμενοι ακολουθούν

Μύκονος: Το παρασκήνιο της απόφασης για τα μέτρα lockdown - Στα «κάγκελα» οι επιχειρηματίες

Ολυμπιακοί Αγώνες 2021: Ο Ιάπωνας πρέσβης αποκλειστικά στο ethnos.gr

Καιρός: H «ψυχρή λίμνη» φέρνει καταιγίδες και χαλάζι - Πότε έρχεται στη χώρα μας

Γλυκά Νερά – Πατέρας Καρολάιν: Άνανδρη η πράξη του Μπάμπη, θέλω δικαιοσύνη για την κόρη μου

Πύρρος ΔήμαςΟλυμπιακοί ΑγώνεςΤόκιοάρση βαρώνΟλυμπιακοί Αγώνες 2021