Αθλητισμός|27.07.2021 13:12

Ολυμπιακοί Αγώνες 2021: Παράθυρο Κόε για εξαίρεση της κάνναβης από τις απαγορευμένες ουσίες

Newsroom

Παράθυρο για την αναθεώρηση του νομικού καθεστώτος γύρω από την χρήση της μαριχουάνας από τους αθλητές άνοιξε ο πρόεδρος της παγκόσμιας ομοσπονδίας κλασσικού αθλητισμού Σεμπάστιαν Κόε. Με αφορμή τον αποκλεισμό από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο της κορυφαίας αμερικανίδας σπρίντερ Σα Κάρι Ρίτσαρσον τρεις εβδομάδες πριν από την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων ο πρόεδρος της IAAF τοποθετήθηκε για το θέμα.

Εξέφρασε τη λύπη του για τον αποκλεισμό της Ρίτσαρσον. Αλλωστε και ο ίδιος παρακολούθησε τα προκριματικά που έγιναν στις ΗΠΑ όπου η Ρίτσαρσον έκανε 10,86 στα 100 μέτρα. Λίγο αργότερα βρέθηκε θετική σε χρήση μαριχουάνας και αποκλείστηκε για ένα μήνα με αποτέλεσμα να χάσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Η Ρίτσαρντσον ισχυρίστηκε πως είχε καπνίσει μαριχουάνα για να αντιμετωπίσει τον πρόσφατο θάνατο της μητέρας της. «Λυπάμαι για την Ρίτσαρσον. Έχουμε χάσει ένα εξαιρετικό ταλέντο από τους αγώνες του Τόκιο. Ελπίζω πως θα γυρίσει σύντομα», είπε ο Σεμπάστιαν Κόε.

Και ο Μπάιντεν υπέρ της Ρίτσαρσον

Υπέρ της Ρίτσαρσον τοποθετήθηκε πρόσφατα και ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν. Ο Κόε υπεραμύνθηκε της τήρησης των κανόνων που ισχύουν αλλά για το μέλλον είπε πως θα ανοίξει μία νέα συζήτηση γύρω από το θέμα και αποκάλυψε πως ζήτησε από την ανεξάρτητη Μονάδα Ακεραιότητας Αθλητισμού να συνεργαστεί με τον Παγκόσμιο Οργανισμό κατά του Ντόπινγκ για την επανεκτίμηση της θέσης της μαριχουάνας στον απαγορευμένο κατάλογο. Σύμφωνα με τον Κόε πιθανότητα να χαλαρώσει ο κανονισμός για τιμωρία του αθλητή όταν έχει κάνει χρήση αρκετές ημέρες πριν τους Αγώνες και όχι κατά τη διάρκεια της διοργάνωσης.

Η αναθεώρηση...

«Δεν είναι παράλογη στιγμή να κάνουμε μια αναθεώρηση. Το AIU θα το εξετάσει υπό το φως των τρεχουσών συνθηκών. Η WADA ενημερώνει τον απαγορευμένο κατάλογο κάθε χρόνο και μπορεί να πραγματοποιηθεί αλλαγή για τη σεζόν του 2022», είπε ο Κόε.

Όλες οι ειδήσεις

Μεγάλη φωτια στη Σταμάτα Αττικής – Επιστρατεύτηκαν εναέρια μεσα

Προκλητικός Ακάρ: Τι είπε για ελληνικά νησιά, Rafale, NAVTEX, Κυπριακό

Κορονοϊός – Άδωνις Γεωργιάδης: Είναι η πρώτη φορά που κολλάω

Νέο «φάουλ» από την ΕΡΤ - Δημοσιογράφος λέει on air: «Όταν είναι σχιστά τα μάτια πώς παρακολουθούν το μπαλάκι;»

Ολυμπιακοί Αγώνες 2021Ολυμπιακοί ΑγώνεςΟλυμπιακοί 2021Σεμπάστιαν ΚόεΣα Κάρι Ρίτσαρσον