Αθλητισμός|29.07.2021 12:36

Ολυμπιακοί Αγώνες 2021: Ρατσιστικό παραλήρημα και αποκλεισμός Γερμανού προπονητή - «Πιάσε τους οδηγούς καμήλας» φώναζε

Newsroom

Σε ένα άνευ προηγουμένου ρατσιστικό παραλήρημα προέβη ο αθλητικός διευθυντής της γερμανικής ομοσπονδίας ποδηλασίας (BDR) Πάτρικ Μόστερ κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο. Ο Γερμανός προπονητής συνελήφθη από τον τηλεοπτικό φακό να... εμψυχώνει και να παρακινεί ποδηλάτη της γερμανικής ομάδας χρησιμοποιώντας ανεπίτρεπτες εκφράσεις, πόσο μάλλον στο κορυφαίο αθλητικό γεγονός που θα πρέπει να υπάρχει, αν μη τι άλλο, ευγενής άμιλλα.

Την ώρα που περνούσε από δίπλα του ο Γερμανός ποδηλάτης Νίκιας Αρντ, ο Μόστερ άρχισε να του φωνάζει με ένταση «πιάσε τους οδηγούς καμήλας, πιάσε τους οδηγούς καμήλας! Πάμε!». Εκείνη τη στιγμή, ο Γερμανός πρωταθλητής βρισκόταν πίσω από τον Αλγερινό Αζεντίν Λαγκάμπ και τον Αμανουέλ Γκεμπρεϊτζαμπιέ από την Ερυθραία και κατέβαλε προσπάθεια για να τους προσπεράσει στη διάρκεια του τουρνουά των trials δρόμου στους Ολυμπιακούς του Τόκιο.

Ο τηλεοπτικός φακός κατέγραψε το ρατσιστικό παραλήρημα του Γερμανού αρχιπροπονητή, ο οποίος τιμωρήθηκε άμεσα, αποκλείστηκε από τους αγώνες, ανακλήθηκε στην πατρίδα του και παύτηκε από τα καθήκοντά του. «Η ηγεσία των γερμανικών ομάδων στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκιο αποφάσισε ότι ο Πάτρικ Μόστερ δεν μπορεί να συνεχίσει τη δουλειά του ως επικεφαλής της εθνικής ομάδας ποδηλασίας και θα επιστρέψει στη Γερμανία», ανέφερε η επίσημη ανακοίνωση της ποδηλατικής ομοσπονδίας.

Δείτε το επίμαχο βίντεο με το παραλήρημα του Πάτρικ Μόστερ:

Ο Μόστερ ζήτησε συγγνώμη αργότερα υποστηρίζοντας ότι έφταιγε «η ζέστη της στιγμής»! Στο γερμανικό τηλεοπτικό κανάλι ARD, ο σχολιαστής Φλόριαν Νας έμεινε έκπληκτος περιγράφοντας τα σχόλια ως «εντελώς λάθος». «Αυτά τα λόγια με απογοητεύουν», είπε και πρόσθεσε: «Κάτι τέτοιο δεν έχει θέση στον αθλητισμό».

T

Όλες οι ειδήσεις

Πόθεν Έσχες: Στη δημοσιότητα οι δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης των πολιτικών

Κορονοϊός: Αγώνας δρόμου για να γλιτώσουν τα νησιά το μίνι lockdown

Καιρός - Καύσωνας: Πώς θα χρησιμοποιήσουμε σωστά τα κλιματιστικά μας

Πέτρος Φιλιππίδης: Ο καλλιτεχνικός κόσμος σχολιάζει την προφυλάκισή του - «Δημιουργήσατε την αίσθηση ότι είναι βασιλιάδες»

Ολυμπιακοί ΑγώνεςρατσισμόςποδηλασίαΟλυμπιακοί Αγώνες Τόκιορατσισμός αθλητισμόςΤόκιο 2020Ολυμπιακοί Αγώνες 2021