Αθλητισμός|22.01.2019 10:37

ΠΑΟΚ: Λεπτές ισορροπίες στην άµυνα

Αντώνης Τσακαλέας

Οι απαιτήσεις του Βαρέλα φτάνουν στο ύψος των τοπ συµβολαίων που υπάρχουν εντός του ρόστερ του, και συγκεκριµένα κοντά στο 1,5 εκατ. ευρώ, την ώρα που η πρόταση του «∆ικεφάλου» έχει φτάσει µέχρι το 1 εκατ. ευρώ.

Αυτό που θα πρέπει να καταγραφεί στις µέχρι τώρα επαφές των δύο πλευρών είναι πως οι ιθύνοντες του ΠΑΟΚ έχουν κινηθεί για να µειώσουν την απόσταση, µε τον κεντρικό αµυντικό να δείχνει αµετακίνητος στις απαιτήσεις του. Πριν από σχεδόν έναν µήνα, όταν ο φάκελος των ανανεώσεων είχε ανοίξει, αυτό που είχε διαφανεί για την τριάδα Βαρέλα, Κρέσπο, Μπίσεσβαρ ήταν πως στην περίπτωση του Βαρέλα υπήρχαν λίγα «εµπόδια», σε αντίθεση µε την υπόθεση του Μπίσεσβαρ.

Ολα, όµως, στην πορεία άλλαξαν, και αυτό είχε να κάνει µε τη διάθεση του Ολλανδού να συζητήσει τις όποιες διαφορές υπήρχαν (που λύθηκαν), κάτι που µέχρι τώρα δεν έχει δείξει η πλευρά του Βαρέλα. Κανείς δεν µπορεί να αποκλείσει την αλλαγή δεδοµένων προς την πλευρά της παραµονής, όµως οι ιθύνοντες της ΠΑΕ κινούνται µε βάση τα τωρινά δεδοµένα και την επόµενη µέρα, µε τη λίστα να µην περιλαµβάνει µόνο το όνοµα του Σβέριρ Ινγκασον.

Χθες ολοκληρώθηκε τυπικά η διακοπή δανεισµού του ∆ηµήτρη Γιαννούλη στον Ατρόµητο, µε τον 23χρονο ακραίο µπακ να υπογράφει νέο συµβόλαιο -µε αυξηµένες απολαβές- µε τον «∆ικέφαλο» µέχρι το καλοκαίρι του 2022. Ο Γιαννούλης βρέθηκε στη Θεσσαλονίκη από το βράδυ της Κυριακής, µετά την αναµέτρηση του Ατροµήτου µε την Ξάνθη, στην ακριτική πόλη.

Οπως συνέβη µε την ανακοίνωση της συµφωνίας µε τον Κάρολ Σβιντέρσκι, στην οποία η ΠΑΕ είχε σηµειώσει πως για τον ποδοσφαιριστή «ενδιαφέρθηκαν τόσο η Τζένοα όσο και η Στουτγκάρδη, µε τον ΠΑΟΚ να κερδίζει την υπογραφή του», έτσι και στην περίπτωση του Γιαννούλη, στην ανακοίνωση επιστροφής του σηµειώνεται πως ο 23χρονος «στον ενάµιση χρόνο στο Περιστέρι καθιερώθηκε ως ένα από τα καλύτερα µπακ στην Ελλάδα, κλήθηκε και έκανε ντεµπούτο στην Εθνική, ενώ έφερε προτάσεις από Ρεν, Σαµπντόρια».

Η περίπτωση Ουάρντα Το αντίθετο δροµολόγιο µε αυτό του Γιαννούλη πραγµατοποίησε, για δεύτερη φορά, ο Αµρ Ουάρντα, µε τον δανεισµό του στους «κυανόλευκους» να ανοίγει τον δρόµο για τον Πέντρο Ενρίκε. Η αποχώρηση του Αιγύπτιου άνοιξε µια θέση ξένου για τον Βραζιλιάνο ακραίο, που βρίσκεται στην πατρίδα του και περιµένει ειδοποίηση για το αν θα ενεργοποιηθεί η σκέψη επανένταξής του στο ρόστερ του ΠΑΟΚ.

Ο ΠΑΟΚ υποδέχεται απόψε (7.30 µ.µ) την Παναχαϊκή για το Kύπελλο, µε στόχο την ανατροπή της ήττας µε 2-1 στο πρώτο µεταξύ τους παιχνίδι. Ο Ραζβάν Λουτσέσκου συµπεριέλαβε για πρώτη φορά στη 18άδα τον Γιόζιπ Μίσιτς, ενώ εκτός έµειναν οι Κάνιας, Κίτσιου, Πέλκας, όπως και οι Σβιντέρσκι και Γιαννούλης, που χθες έκαναν τη πρώτη τους προπόνηση.

Η ετήσια προσφορά στην Παιδοογκολογική Πτέρυγα του ΑΧΕΠΑ

Οι Αντελίνο Βιεϊρίνια και Ντιέγκο Μπίσεσβαρ βρέθηκαν χθες το µεσηµέρι στο ΑΧΕΠΑ και παρέδωσαν στον αναπληρωτή καθηγητή ΑΠΘ και διευθυντή της Β’ Παιδοογκολογικής Κλινικής του Νοσοκοµείου, δρα Ανδρέα Γιαννόπουλο, την ετήσια επιταγή ύψους 64.000 ευρώ για την ενίσχυση του νοσοκοµείου.

Ο αείµνηστος πρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ Γιώργος Παντελάκης ήταν εκείνος που δηµιούργησε τη συγκεκριµένη πτέρυγα του νοσοκοµείου και τα τελευταία έξι χρόνια ο Ιβάν Σαββίδης συνεχίζει το έργο του, προκειµένου να συνεχιστεί απρόσκοπτα η λειτουργία της, φροντίζοντας για την αγορά µηχανηµάτων, ενώ έχει καλύψει τους µισθούς για την εργασία 14 ιατρών που εργάζονταν και εργάζονται στην πτέρυγα, ώστε  να φροντίζουν τα περισσότερα από 200 παιδιά που έχουν νοσηλευτεί. Οι δυο ποδοσφαιριστές που βρέθηκαν στο ΑΧΕΠΑ µοίρασαν δώρα στα παιδιά που νοσηλεύονται αυτό το διάστηµα.

Χοσέ ΚρέσποΦερνάντο ΒαρέλαΠΑΟΚ