Αθλητισμός|22.01.2019 22:08

ΠΑΟ: Με Κουρμπέλη στο πρώτο «must win» της σεζόν

Κώστας Γουλής

Στο 2-2 με την Ξάνθη του έλειψε πολύ, ειδικά στο πρώτο ημίχρονο όπου η εικόνα και η κυκλοφορία του Παναθηναϊκού στον άξονα ήταν «αναιμική». Στο χθεσινό (Δευτέρα 21 Ιανουαρίου) του έλειψε ακόμη περισσότερο στη μεσαία γραμμή. Σε όλα.

Όχι μόνο αγωνιστικά και γιατί είναι ο καλύτερος χαφ που διαθέτει το «πράσινο» ρόστερ. Αλλά διότι ο Δημήτρης Κουρμπέλης (περί ου ο λόγος) είναι μακράν του δευτέρου, ο καλύτερος παίκτης του «τριφυλλιού» στο να «τακτοποιεί» την ομάδα μέσα στο γήπεδο. Να δίνει τις σωστές κατευθυντήριες γραμμές, να κρατάει τη συνοχή των γραμμών, να «μαζεύει», να συσπειρώνει και να «προστατεύει» τους συμπαίκτες του. Και γι’ αυτό ο Γιώργος Δώνης ήθελε όσο τίποτε άλλο, να τον έχει στη διάθεσή του στην καθοριστική ρεβάνς της Πέμπτης (24 Ιανουαρίου) με τη Λαμία στο ΟΑΚΑ. Και θα τον έχει…

Η δεύτερη (πολύ πιο «δραστική») θεραπευτική αγωγή που ακολούθησε την τελευταία εβδομάδα ο αρχηγός του Παναθηναϊκού στο «ταλαιπωρημένο» αριστερό γόνατό του, άρχισε να αποδίδει καρπούς και οι ενοχλήσεις μειώθηκαν αισθητά τις τελευταίες ημέρες. Δεν εξαλείφθηκαν πλήρως, αλλά πονάει λιγότερο πλέον στις απότομες αλλαγές κατεύθυνσης, στα πατήματα και τα τρεξίματα. Και αν δεν υπάρξει κάποια θεαματική ανατροπή, ο «κάπτεν» του Παναθηναϊκό θα αγωνιστεί κανονικά στη ρεβάνς με τους Φθιωτούς, στο πρώτο παιχνίδι με «must win» χαρακτήρα για τη συγκεκριμένη «έκδοση» του Παναθηναϊκού. Από το απόγευμα της Τρίτης (22 Ιανουαρίου) άλλωστε, μπήκε ξανά σε φουλ προπονητικό πρόγραμμα κι έθεσε εαυτόν στη διάθεση του προπονητικού τιμ.

Ματς… crash test

Στη μίνι-σύσκεψη που έκαναν το περασμένο Σάββατο (19 Ιανουαρίου) το τεχνικό και το ιατρικό τιμ μαζί με τον «Κούρμπε», αποφασίστηκε να περιμένουν λίγο ακόμη την «αντίδραση» του γονάτου του στη θεραπεία. Ο ίδιος δεν ήθελε να μπει στο χειρουργείο για αρθροσκόπηση και η επιθυμία του ήταν να εξαντληθούν πρώτα όλα τα υπόλοιπα περιθώρια. Αποφασίστηκε ωστόσο, να παίξει σε ένα απ’ τα δύο παιχνίδια με τη Λαμία ή την ΑΕΚ (Κυριακή 27 Ιανουαρίου), προκειμένου -μετά τη θεραπεία- να «δοκιμαστεί» το πόδι του σε συνθήκες αγώνα. Αυτό το «crash test» για γίνει εντέλει την Πέμπτη, με τη Λαμία. Εάν μετά το ματς οι ενοχλήσεις ενταθούν εκ νέου, η μικροεπέμβαση για τον «καθαρισμό» του γονάτου του απ’ το λίπωμα θα είναι μονόδρομος. Εάν οι πόνοι είναι ήπιοι, θα συνεχίσει τη θεραπεία και τη συντήρηση και θα παρακολουθείται συνολικά η πορεία του. Για τον Δώνη πάντως η παρουσία του στην «πράσινη» ενδεκάδα είναι πολύ σημαντική, αφού επαναφέρει την «ισορροπία» που του έλειψε στα δύο τελευταία παιχνίδια…

Οίδημα ο Χρήστος Δώνης

Από εκεί και πέρα, ο κόουτς του Παναθηναϊκού, περιμένει να δει την κατάσταση του γιου του Χρήστου ο οποίος στο χθεσινό ματς με τη Λαμία δέχθηκε χτύπημα στην δεξιά γάμπα. Την Τρίτη έκανε υπερηχογράφημα στο «ΥΓΕΙΑ», το οποίο έδειξε οίδημα στην έσω κεφαλή του γαστροκνήμιου. Ο 25χρονος μέσος ξεκίνησε φυσικοθεραπεία και η κατάστασή του θα επανεκτιμηθεί αύριο ενόψει του αγώνα της Πέμπτης.

Θεραπέια, γυμναστήριο κι ασκήσεις στο γήπεδο έκαναν την Τρίτη οι Πούγγουρας και Κότσαρης. Η προετοιμασία για τον αγώνα κυπέλλου της Πέμπτης ολοκληρώνεται αύριο με απογευματινή προπόνηση.

Δημήτρης ΚουρμπέληςΠαναθηναϊκός