Αθλητισμός|13.10.2021 09:53

Indian Wells: Νίκη Τσιτσιπά με ανατροπή - Παράπονα Φονίνι για τον πατέρα του: «Πες του κάτι!»

Newsroom

Ο Ιταλός Φάμπιο Φονίνι έβαλε δύσκολα στον Στέφανο Τσιτσιπά, ο οποίος όμως μολονότι βρέθηκε σε δύσκολη θέση κατάφερε να κερδίσει και πήρε το εισιτήριο για τους 16 του Indian Wells. Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας, νούμερο 3 στον κόσμο, επικράτησε του 34χρονου Ιταλού (Νο.30) με 2-1 σετ (2-6, 6-3, 6-4) έπειτα από 2 ώρες και 2 λεπτά και προκρίθηκε για πρώτη φορά στην καριέρα του στον τρίτο γύρο του BNP Paribas Open. Τα ξημερώματα της Πέμπτης 14 Οκτωβρίου (περίπου στις 4) θα αντιμετωπίσει για μια θέση στην οχτάδα τον Αυστραλό Άλεξ Ντε Μινόρ, Νο.27 στην παγκόσμια κατάταξη, που άφησε εκτός με 6-4, 6-2 τον Κριστιάν Γκαρίν.

Παράπονα από Φονίνι

Στο φινάλε του ματς πάντως ο Φονίνι, που πάντοτε βρίσκει λόγους για να διαμαρτυρηθεί και να γκρινιάξει, αυτή τη φορά τα έβαλε με τον Απόστολο Τσιτσιπά. Ο Ιταλός τενίστας μόλις ολοκληρώθηκε το παιχνίδι και πλησιάζοντας προς το φιλέ, έδωσε συγχαρητήρια στον Τσιτσιπά για τη νίκη του αλλά του έκανε παράπονα για τον προπονητή και πατέρα του. «Πες του κάτι, όλο μιλάει» είπε μεταξύ άλλων ο Φονίνι, με τον Τσιτσιπά να απαντά: «Πώς μπορώ να τον ακούσω από εκεί που βρίσκεται;».  

Προηγουμένως, κατά τη διάρκεια του ματς ο Φονίνι ήταν πολύ πιο εκνευρισμένος ζητώντας απ' τον διαιτητή να πει στον Απόστολο Τσιτσιπά να... σκάσει! Ο Φονίνι διαμαρτυρήθηκε έντονα στο δεύτερο σετ λέγοντας πως δίνει οδηγίες στον Στέφανο, κάτι που δεν επιτρέπεται στο τένις, ενώ δέχθηκε παρατήρηση και στο τελευταίο γκέιμ που σέρβιρε για τον ίδιο λόγο. O διαιτητής πάντως δεν έδειξε να συμμερίζεται τα παράπονα περί coaching απαντώντας στον Φονίνι: «Για μένα είναι απλά ενθάρρυνση».

Δείτε το βίντεο με τον διάλογο Τσιτσιπά - Φονίνι:

T

Άρχισε με λάθη, τελείωσε ιδανικά

Στο καθαρά αγωνιστικό σκέλος, ο Τσιτσιπάς δεν μπήκε καλά στο παιχνίδι κι έκανε πολλά αβίαστα λάθη. Γεγονός που οδήγησε τον Φονίνι στην κατάκτηση του πρώτου σετ με 6-2. Το δεύτερο σετ άρχισε με μπρέικ του Ιταλού και κάπου εκεί ο Στέφανος αφυπνίστηκε, απάντησε με δικό του μπρέικ μετέτρεψε το 1-2 σε 4-2 και πήρε το σετ με 6-3. Στο τρίτο και τελευταίο σετ ο Έλληνας πρωταθλητής δεν επέτρεψε στον αντίπαλό του να αμφισβτήσει την κυριαρχία του φτάνοντας στο 6-4 και στην 53η φετινή νίκη του.

Τα ζευγάρια της φάσης των «16» είναι τα εξής: Μεντβέντεφ-Ντιμιτρόφ, Καράτσεφ-Χούρκατς, Πολ-Νόρι, Σβάρτσμαν-Ρουντ, Φριτζ-Σίνερ, Μονφίς-Ζβέρεφ, Μπασιλασβίλι-Χατσάνοφ, Ντε Μινόρ-Τσιτσιπάς, ενώ στις γυναίκες στην οχτάδα παίζουν οι: Κονταβέιτ-Ζαμπέρ, Μπαντόσα-Κέρμπερ, Αζαρένκα-Πεγκούλα και Ρότζερς-Οσταπένκο.

Ταλαιπωρείται από κρύωμα

Όπως φάνηκε πάντως μετά το τέλος του αγώνα ο Τσιτσιπάς ταλαιπωρείται από ένα κρύωμα τις τελευταίες ημέρες με βήχα και συνάχι. Μάλιστα έκανε με δυσκολία τις δηλώσεις του μετά το τέλος του παιχνιδιού. «Δεν ξέρω τι συνέβη στο πρώτο σετ. Τίποτα δεν πήγαινε καλά. Πήγα πόντο πόντο προσπαθώντας να συνέλθω στο ματς. Είχα υπομονή και στις κρίσιμες στιγμές βρήκα σωστά χτυπήματα. Είχα δύσκολες στιγμές στην αναμέτρηση που έπρεπε να τις αντιμετωπίσω. Είχε καλή σειρά πόντων ο αντίπαλός μου και έπρεπε να βρω απαντήσεις. Δεν ήταν από τα καλύτερα παιχνίδια μου, αλλά βελτιώθηκα και βρήκα τον τρόπο να γυρίσω την κατάσταση» είπε ο Έλληνας πρωταθλητής προτού αποδεσμευτεί καθώς έδειχνε να έχει πρόβλημα ακόμη και στις αναπνοές του.

T

Όλες οι ειδήσεις

Γονείς Κατσίφα αποκλειστικά στο ethnos.gr: Ζητάμε δικαιοσύνη - Δεν υπάρχει πόρισμα

Το «ραντεβού» Μητσοτάκη - Καραμανλή και η παρουσία Σαμαρά

Φώφη Γεννηματά: Η πιο μεγάλη μάχη της – Κύμα συμπαράστασης από τον πολιτικό κόσμο

Πλημύρες: Σε ποιες περιοχές είναι μεγάλος ο κίνδυνος

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Μητσοτάκης απομονώθηκε και ψάχνει διέξοδο για τις λίστες Πέτσα στο 2015

Απόστολος ΤσιτσιπάςATP Indian WellsΦάμπιο ΦονίνιΤένιςΣτέφανος Τσιτσιπάς