Αθλητισμός|06.11.2021 20:26

Ασημένια στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα η Άννα Ντουντουνάκη

Newsroom

Το ασημένιο μετάλλιο στα 100μ. πεταλούδα κατέκτησε η Αννα Ντουντουνάκη στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κολύμβησης σε 25άρα πισίνα, που διεξάγεται στο Καζάν.

Η Χανιώτισσα πρωταθλήτρια Ευρώπης πρόσθεσε άλλη μία σπουδαία εμφάνιση και άλλη μία μεγάλη διάκριση στο ενεργητικό της, χάνοντας μόνο από την ανίκητη Σάρα Σιέστρεμ, την οποία κόντραρε «στα ίσια» για 50μ..

Η αθλήτρια του Παναθηναϊκού τερμάτισε σε 56.35 και μοιράστηκε τη δεύτερη θέση με τη Λευκορωσίδα Αναστασίγια Σκουρντάι, ανεβαίνοντας ένα σκαλί ψηλότερα σε σχέση με τη διοργάνωση του 2019 στη Γλασκώβη (όπου τερμάτισε τρίτη), ενώ βελτίωσε και το πανελλήνιο ρεκόρ (56.44) που είχε σημειώσει τότε. Η Σουηδή Ολυμπιονίκης αναδείχθηκε νικήτρια με 55.84 και κατέκτησε το τρίτο της χρυσό μετάλλιο στο Καζάν και το τέταρτο στα 100μ. πεταλούδα σε Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα μικρής πισίνας.

Τρίτο ελληνικό μετάλλιο

Πρόκειται για το τρίτο ελληνικό μετάλλιο της ελληνικής αποστολής στο Καζάν καθώς προηγήθηκαν οι μεγάλες επιτυχίες του Ανδρέα Βαζαίου που πήρε το χρυσό στα 200 μ. μεικτή ατομική και το χάλκινο του Απόστολου Χρήστου στα 100μ. ύπτιο.

Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ΚολύμβησηςΑπόστολος ΧρήστουκολύμβησηΑννα ΝτουντουνάκηΑνδρέας Βαζαίος