Αθλητισμός|14.11.2021 23:45

Η Εθνική έπαθε και δεν έμαθε: Αποχαιρέτησε τα προκριματικά του Μουντιάλ με νέα γκέλα

Newsroom

Με γκέλα ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις της στα προκριματικά του Μουντιάλ η Εθνική Ελλάδας. Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα μολονότι κατά τη διάρκεια των qualifiers παρουσίασε βελτίωση και πρόοδο ως ομάδα, δεν κατόρθωσε να γίνει πιο αποτελεσματικό και κυρίως να μάθει απ' τα παθήματα των προηγούμενων αγώνων.

Κάπως έτσι, παρά το γεγονός ότι είχε την ευκαιρία να καθαρίσει εύκολα το Κόσοβο, αντί να πετύχει το 2-0 και να κλείσει με χαμόγελα, τελικά όχι μόνο δέχθηκε το γκολ της ισοφάρισης αλλά απειλήθηκε ακόμη και με ήττα. Το τελικό 1-1 αφήνει μια πικρή γεύση καθώς το Κατάρ χάθηκε μαζί και οι εντυπώσεις στο φινάλε. Ωστόσο, η ανανεωμένη και φρέσκια Εθνική αφήνει μια χαραμάδα ελπίδας ενόψει Nations League και κυρίως προκριματικών Euro, του επόμενου μεγάλου στόχου της Γαλανόλευκης.

Η Ελλάδα απείλησε να σκοράρει στο 11' αλλά το τρομερό σουτ του Μπουχαλάκη έξω απ' την περιοχή κατέληξε στο δοκάρι. 

Η ελληνική ομάδα απείλησε επίσης στο 30' με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Τσιμίκα και στο 33' με κεφαλιά του Δουβίκα. Εν τέλει το γκολ που άξιζε η Εθνική, ήρθε στο 44'. Ο Πέλκας είδε την κίνηση του Μασούρα, ο οποίος με καταπληκτική κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0.

Η Ελλάδα άρχισε εξίσου καλά και το β' ημίχρονο χάνοντας ακόμη μια ευκαιρία για να σκοράρει όταν στο 53' ο Τσιμίκας σέντραρε από τα αριστερά κι ο Μασούρας με προβολή αστόχησε από πλεονεκτική θέση. Η Εθνική άγγιξε το γκολ και στο 74' οπότε ο Τζόλης κουβάλησε την μπάλα, πάσαρε προς τον Πέλκα, ο οποίος σούταρε αλλά ο Μούριτς απέκρουσε εντυπωσιακά.

Κι αφού το Κόσοβο απέφυγε το 2-0, στην επόμενη φάση έφτασε στην ισοφάριση. Στο 76' ο Ραχμάνι ξεμαρκαρίστηκε και κινήθηκε γρήγορα στην πλάτη της ελληνικής άμυνας σκοράροντας με προβολή για το 1-1. Μάλιστα το Κόσοβο λίγο έλειψε να πετύχει το 1-2 αρχικά στο 79' με τον Μπερίσα και στη συνέχεια με τον Ζεγκρόβα στο 88' και τον Βοϊβόντα στο 89'!

Στο 94' ο Βρουσάι προσπάθησε να σκοράρει το νικητήριο γκολ για την Ελλάδα αλλά ο Μούριτς απέκρουσε και πάλι με εντυπωσιακό τρόπο.

Ελλάδα: Βλαχοδήμος, Χατζηδιάκος, Γούτας, Τζαβέλλας (80' Παυλίδης), Ανδρούτσος, Μπουχαλάκης, Μάνταλος, Πέλκας (80' Βρουσάι), Τσιμίκας, Μασούρας (86' Λημνιός), Δουβίκας (66' Τζόλης).

Κόσοβο: Μούριτς, Βοϊβόντα, Ραχμάνι, Φαζίλι, Αλίτι, Ιντρίζι (86' Καστράτι), Σχάλα (70' Χαλίμι), Λοσάι (46' Ζεγκρόβα), Μπερίσα, Ράτσιτσα (80' Σελμάνι), Μουρίκι.

Βαθμολογία

Ισπανία 19

Σουηδία 15

Ελλάδα 10

Γεωργία 7

Κόσοβο 5

Εθνική ΚοσόβουΕθνική ομάδαπροκριματικά Μουντιάλεθνική Ελλάδας