Αθλητισμός|14.11.2021 23:59

Προκριματικά Μουντιάλ: Έπος των Σέρβων στη Λισαβόνα και πρόκριση, μέγα κάζο για Πορτογαλία - Πρωτιά για Ισπανία, πλέι οφ η Σουηδία

Newsroom

Η εκπληκτική Σερβία ήθελε μόνο νίκη απέναντι στην Πορτογαλία στη Λισαβόνα για τα προκριματικά του Μουντιάλ και τα κατάφερε. Με γκολ του Μίτροβιτς στο 90' οι Σέρβοι έκαναν την ολική ανατροπή, επικράτησαν 2-1 στο Ντα Λουζ και... ξέραναν τους Πορτογάλους που έπαιζαν για δύο αποτελέσματα και έχασαν.

Η ομάδα του Φερνάντο Σάντος προηγήθηκε νωρίς, όμως ήταν κακή και παθητική, σε αντίθεση με τη Σερβία του Αντρίγια Ζίβκοβιτς (ήταν βασικός για 68') που παίζοντας παθιασμένα αλλά και με ποιότητα, γύρισε ολοκληρωτικά το ματς και πανηγυρίσε μια σπουδαία πρόκριση στην τελική φάση του Μουντιάλ του Κατάρ. Αντιθέτως, η Πορτογαλία θα αναγκαστεί να παίξει τα ρέστα στα πλέι οφ για ένα από τα τρία μουντιαλικά εισιτήρια που απομένουν στην ευρωπαϊκή ζώνη.

Ο Ρενάτο Σάντσες άνοιξε το σκορ μόλις στο 2' αλλά οι Σέρβοι δεν πτοήθηκαν. Ισοφάρισαν με τον Τάντιτς στο 33', ενώ στο 90' ο Μίτροβιτς πέτυχε ένα απ' τα πιο «μεγάλα» γκολ στην ιστορία του σερβικού ποδοσφαίρου καθώς διαμόρφωσε με τρομερή κεφαλιά το 1-2.

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο ήταν απαρηγόρητος μετά το τέλος του αγώνα, όμως κι ο ίδιος κατά τη διάρκεια του ματς δεν μπόρεσε να βοηθήσει την ομάδα του για να καθαρίσει τη νίκη και το εισιτήριο της πρόκρισης.

Για τον ίδιο όμιλο (1ο) σε αδιάφορο βαθμολογικά ματς η Ιρλανδία επικράτησε 3-0 στο Λουξεμβούργο (67΄ Ντάφι, 75΄ Ογκμπένε, 88΄ Ρόμπινσον τα γκολ).

Την ίδια ώρα στην Ισπανία για τον όμιλο (2ο) της Εθνικής Ελλάδας, οι Φούριας Ρόχας επικρατούσαν 1-0 της Σουηδίας στο ντέρμπι του Β' ομίλου κι επίσης εξασφάλισαν την παρουσία τους στο Μουντιάλ του Κατάρ. Οι Σουηδοί, που προ ημερών «αυτοκτόνησαν» στη Γεωργία, θα έχουν μια δεύτερη ευκαιρία για το Παγκόσμιο Κύπελλο μέσω των πλέι οφ. 

1ος όμιλος

Σερβία 20 - Πρόκριση στο Μουντιάλ

Πορτογαλία 17 - Πλέι οφ

Ιρλανδία 9

Λουξεμβούργο 9

Αζερμπαϊτζάν 1

2ος όμιλος

Ισπανία 19 - Πρόκριση στο Μουντιάλ

Σουηδία 15 - Πλέι οφ

Ελλάδα 10

Γεωργία 7

Κόσοβο 5

Εθνική ΙσπανίαςΜουντιάλΠαγκόσμιο κύπελλοΜουντιάλ 2022Παγκόσμιο Κύπελλο 2022Εθνική ΣερβίαςΕθνική ΣουηδίαςΕθνική Πορτογαλίαςπροκριματικά Μουντιάλ