Αθλητισμός|21.11.2021 00:11

Η εποχή Τσάβι στην Μπαρτσελόνα άρχισε με άγχωτική νίκη!

Newsroom

Με πέναλτι του Ντεπάι η Μπαρτσελόνα νίκησε 1-0 την Εσπανιόλ στο Καμπ Νόου στο ντεμπούτο του Τσάβι στους Μπλαουγκράνα. Οι γηπεδούχοι χωρίς να εντυπωσιάσουν, πήραν το ντέρμπι με τη συμπολίτισσα και έχοντας αγώνα περισσότερο ανέβηκαν στην εξάδα της La Liga.

Η Μπαρτσελόνα αν και τα βρήκε σκούρα κόντρα στη σκληροτράχηλη Εσπανιόλ, έφτασε στο 1-0 χάρη σε πέναλτι του Μέμφις Ντεπάι στο ξεκίνημα του β' ημιχρόνου και πλέον απέχει 6 βαθμούς από τις θέσεις που οδηγούν στο Champions League. Αρκετούς πιτσιρικάδες χρησιμοποίησε στο βασικό σχήμα ο Καταλανός τεχνικός όπως είναι οι Γκάβι, Νίκο Γκονθάλεθ και Ιλίας Ακομάχ δείχνοντας νωρίς-νωρίς τις προθέσεις του.

Στο μεταξύ, για μία ακόμα φορά η Ατλέτικο Μαδρίτης δυσκολεύτηκε απέναντι σε μια ομάδα που έπαιξε μαζική άμυνα. Η Οσασούνα τη δυσκόλεψε καθώς με εξαίρεση δύο φάσεις που ο Γκριεζμάν (19’) και ο Καράσκο (81’) σημάδεψαν την εξωτερική πλευρά των διχτύων, οι Ροχιμπλάνκος αναλώθηκαν σε παράλληλο ποδόσφαιρο και αρκετά γεμίσματα δίχως τύχη, μέχρι που η τύχη τους χαμογέλασε. Μία άστοχη έξοδος του Ερέρα σε μία μάλλον δική του φάση και η κεφαλιά του Φελίπε που τον πρόλαβε, έφερε το 1-0 στο 87’ και τον  Σιμεόνε να πανηγυρίζει στα… κάγκελα. Η Ατλέτικο πήρε μία ανέλπιστη νίκη (1-0) και πλησίασε στους δύο βαθμούς την κορυφή.

Λίγο αργότερα, ο Ιβάν Ράκιτιτς γλίτωσε στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων τη Σεβίλη από ήττα, καθώς ισοφάρισε σε 2-2 την Αλαβές στο «Σάντσεθ Πιθχουάν». Οι Βάσκοι προηγήθηκαν με τον Λαγκουάρντια μόλις στο 5ο λεπτό, οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν με τον Οκάμπος (38'), αλλά η Αλαβές κατάφερε να πάρει ξανά την πρωτοπορία στο σκορ με το πέναλτι του Χοσέλου στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου.

Στην επανάληψη η ομάδα της Ανδαλουσίας πίεσε ασφυκτικά, αλλά η Αλαβές άντεξε έως τις καθυστερήσεις και το γκολ του Κροάτη άσου. Νωρίτερα, στο βαθμό της ισοπαλίας αρκέστηκε η Βιγιαρεάλ στο Βίγκο κόντρα στη Θέλτα (1-1). Η ομάδα του Ουνάι Εμερι προηγήθηκε στο 27' με τον Αλμπέρτο Μορένο και η ομάδα της Γαλικίας ισοφάρισε με τον Μέντεζ στο 73ο λεπτό.

ΕσπανιόλΤσάβιLa LigaΣεβίλληΑτλέτικο ΜαδρίτηςΜπαρτσελόνα