Αθλητισμός|02.12.2021 19:10

Κύπελλο Ελλάδας: Άλμα πρόκρισης και Λαμία και Αναγέννηση Καρδίτσας

Newsroom

Σ' έναν κάκιστο αγωνιστικό χώρο η Λαμία νίκησε 2-0 τον Ιωνικό με τα γκολ του Τσούκαλου και του Ρόμανιτς και έθεσε τις βάσεις για πρόκριση στους 8 του Κυπέλλου Ελλάδας.

Η τραγική κατάσταση του αγωνιστικού χώρου στο ΔΑΚ Λαμίας δεν επέτρεψε στους ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων να παίξουν καλό ποδόσφαιρο, παρ΄ όλα αυτά η ομάδα του Μιχάλη Γρηγορίου κατάφερε να βρει τον τρόπο να σκοράρει δύο φορές χωρίς να δεχτεί γκολ και πλέον έχει τον πρώτο λόγο ενόψει του αγώνα που θα διεξαχθεί στην έδρα του Ιωνικού σε τρεις εβδομάδες.

Στο 25΄ από σέντρα του Βύντρα, ο Τσούκαλος σηκώθηκε πιο ψηλά απ' όλους και με ωραία κεφαλιά νίκησε τον Αναγνωστόπουλο, δίνοντας προβάδισμα στους γηπεδούχους, ενώ το 2-0 ήρθε στο 53΄. Ο Γκόλεμιτς έκανε βαθιά μπαλιά στην... πλάτη της άμυνας, ο Ρόμανιτς πρόλαβε τον Βαφέα και με ωραίο πλασέ έγραψε το τελικό 2-0.

Βήμα για 8άδα η Αναγέννηση Καρδίτσας

Χάρη σε γκολ του Μανιού στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων, η Αναγέννηση Καρδίτσας επικράτησε 1-0 στην Κρήτη του Αγίου Νικολάου, στον πρώτο μεταξύ τους αγώνα για τη φάση των «16». Στο μοναδικό ζευγάρι χωρίς ομάδα της Super League, η ομάδα της Super League 2 κατάφερε, έστω και στο φινάλε, να λυγίσει την αντίσταση των γηπεδούχων, που αγωνίζονται στη Γ΄ Εθνική και πλέον έχει σαφές προβάδισμα για την πρόκριση στα προημιτελικά ενόψει της ρεβάνς που θα γίνει στην Καρδίτσα, μεταξύ 21 και 23 Δεκεμβρίου.

Σημειωτέον ότι ο αγώνας άρχισε με καθυστέρηση περίπου 20 λεπτών διότι καθυστέρησε να φτάσει στο γήπεδο του Αγίου Νικολάου το ασθενοφόρο.

Άγιος Νικόλαος (Σουργιάς): Μπένκο, Δολαψάκης, Πλουσής (65΄ Κατσαρός), Πιθαρούλης, Τσανάι, Μαυρής (71΄ Παγιά), Κίτος, Μηνάς, Παπαδόπουλος, Μαρκάκης (57΄ Φουκαράκης), Νοκάι (71΄ Τζιλάι)

Αναγέννηση Καρδίτσας (Αμανατίδης): Γκέκας, Γκόλιας, Καρανίκας (78΄ Κουτρομάνος), Κοτσώνης, Σταμόπουλος, Μπάλλας (65΄ Μπραμπίγια), Πλέγας, Μανιός, Μπενγκόα (65΄ Γκουγκούδης), Μπιανκόνι (22΄ Γκίνη), Βιδάλ (78΄ Πολίτης)

Κύπελλο ΕλλάδαςΙωνικός ΝικαίαςΑναγέννηση ΚαρδίτσαςΛαμία ΠΑΕΆγιος Νικόλαος