Αθλητισμός|22.12.2021 00:43

Δώρο στη Ρεάλ Μαδρίτης η ισοπαλία στο ντέρμπι της Μπάρτσα με τη Σεβίλλη!

Newsroom

Η Μπαρτσελόνα άξιζε την νίκη στην έδρα τής Σεβίλλης, όμως το ντέρμπι της La Liga έληξε ισόπαλο προκαλώντας χαμόγελα στην κερδισμένη Ρεάλ Μαδρίτης.

Σε ένα τρομερό ματς με συνεχή βροχή, ατελείωτες μάχες σώμα με σώμα, μία αποβολή, πέντε κάρτες, πολλά νεύρα, ακόμα περισσότερα φάουλ και τρομερό πάθος, η Μπαρτσελόνα -έστω κι αν δεν κέρδισε- επιβεβαίωσε ότι έχει επιστρέψει στο σωστό μονοπάτι: Με πολλά «μωρά» και πάλι στην σύνθεση της (Γκάβι, Αμπντέ, Γιουτγκλά), αλλά και με κυριαρχικό ποδόσφαιρο απέναντι σε μία Σεβίλλη που από το πρώτο λεπτό ήθελε να παίξει πίσω από την μπάλα.

Οι Ανδαλουσιανοί, όπως έχει συμβεί πολλές φορές φέτος, βρήκαν το 1-0 με την πρώτη τους τελική, με τον κλασικό τους τρόπο. Από στατική φάση (9ο γκολ φέτος με αυτό τον τρόπο), ο Πάπου Γκόμες έκανε το 1-0 (32’) κόντρα στην ροή του ματς, όμως οι Καταλανοί απάντησαν με το ίδιο νόμισμα. Ο Αραούχο ισοφάρισε στο τέλος του πρώτου μέρους (45’, 1-1) κι αυτός από στατική φάση, με την επανάληψη να έχει ως αφεντικό την Μπαρτσελόνα.

Η αποβολή του Κουντέ (64’), ο οποίος έριξε την μπάλα στο πρόσωπο του Τζόρντι Άλμπα, άλλαξε τις αριθμητικές ισορροπίες και προκάλεσε ασφυξία μπροστά στην εστία του Μπόνο. Οι Καταλανοί είχαν δοκάρι με τον Ντεμπελέ (84’), απίστευτη χαμένη ευκαιρία τρία λεπτά νωρίτερα με κεφαλιά του Γκάβι εξ’ επαφής (81’) που πέρασε άουτ, πολλές χαμένες ευκαιρίες, όμως το 1-1 έμεινε ως το τέλος, αποτέλεσμα που πανηγυρίστηκε λογικά και στην Μαδρίτη.

Η Ρεάλ είναι πια στο +5 από την δεύτερη Σεβίλλη, η Μπάρτσα απέτυχε για μία ακόμα φορά να σκαρφαλώσει στην πρώτη τετράδα και ο Τσάβι ακόμα προσπαθεί να καταλάβει πως η ομάδα του απέτυχε να κερδίσει σε ένα ακόμα εκτός έδρας παιχνίδι, παρότι είχε τον απόλυτο έλεγχο από την αρχή έως το τέλος.

ΣεβίλληLa LigaΜπαρτσελόνα