Αθλητισμός|07.01.2022 08:48

Νόβακ Τζόκοβιτς: Τον στηρίζει ο Πατριάρχης Σερβίας

Newsroom

Τη στήριξή του στον Νόβακ Τζόκοβιτς εξέφρασε ο Πατριάρχης Σερβίας μέσω του λογαριασμού του στο Instagram.

Όπως γράφει ο πατριάρχης στις φωτογραφίες που δημοσίευσε με τον κορυφαίο τενίστα: «Αγαπητέ Νόλε, Από τα προβλήματα και τους πειρασμούς που περνάς ανήμερα των Χριστουγέννων, μία ημέρα χαράς, μόνο μία μικρή σκιά θα μείνει αύριο. Ο Θεός είναι μεγάλος και το ξέρεις γιατί μεγάλωσες υπό τους ήχους των καμπανών του κληροδοτήματος των Νέμανιτς. Εκατομμύρια ορθόδοξοι Σέρβοι προσεύχονται για σένα, όπως και εμείς. Είθε η άφθαρτη ζεστασιά και αγάπη του σπηλαίου της Βηθλεέμ να ζεστάνει και να δυναμώσει την καρδιά και την ψυχή σου.

Καλά Χριστούγεννα!».

Αξίζει να σημειωθεί πως οι παλαιοημερολογίτες, γιορτάζουν ακόμα και σήμερα τα Χριστούγεννα στις 7 Ιανουαρίου.

 

Οι Σέρβοι στο πλευρό του Νόλε

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την απέλαση του Νόβακ Τζόκοβιτς από την Αυστραλία πραγματοποιήθηκε, νωρίς το απόγευμα της Πέμπτης, στο Βελιγράδι. Τη συγκέντρωση διοργάνωσε η οικογένεια του Σέρβου παγκοσμίου φήμης τενίστα. Στην Σερβία έχει δοθεί πολιτική διάσταση στην υπόθεση απέλασης του Νόβακ Τζόκοβιτς από την Αυστραλία.

Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς, δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ότι βρίσκεται σε συνεχή τηλεφωνική επαφή με τον Νόβακ Τζόκοβιτς και εκτίμησε ότι η πολιτική ηγεσία της Αυστραλίας χρησιμοποιεί το γεγονός για πολιτικούς σκοπούς.

Ο Βούτσιτς ανέφερε ότι η σερβική κυβέρνηση ζήτησε από την κυβέρνηση της Αυστραλίας να δοθεί η δυνατότητα στον Τζόκοβιτς να μείνει στο σπίτι που νοικιάζει στη Μελβούρνη ώστε να μπορεί να προπονείται μέχρι την Δευτέρα που θα εκδοθεί η απόφαση της έφεσης που άσκησε για την απέλασή του.

«Ζητήσαμε να μη διαμένει ο Τζόκοβιτς στο κακόφημο ξενοδοχείο παράνομων μεταναστών αλλά να του επιτραπεί να μείνει στο σπίτι που νοικιάζει» δήλωσε ο Βούτσιτς.

Ο πρόεδρος της Σερβίας άφησε αιχμές για συντονισμένη προσπάθεια αποκλεισμού του Τζόκοβιτς από το τουρνουά του τένις στην Αυστραλία. «Όποιον δεν μπορείτε να νικήσετε στο γήπεδο τότε προσπαθείτε να τον εμποδίσετε να συμμετάσχει με διάφορους τρόπους» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Βούτσιτς.

ΑυστραλίαΝόβακ ΤζόκοβιτςΤένιςειδήσεις τώρααπέλασηΣερβία