Αθλητισμός|07.01.2022 15:10

Εμβολιάστηκε με το Johnson & Johnson o Στέφανος Τσιτσιπάς κι είναι έτοιμος για Australian Open

Newsroom

Πολλές φορές επικρίθηκε ο Στέφανος Τσιτσιπάς για το ζήτημα του εμβολιασμού κατά του κορονοϊού χωρίς όμως ο ίδιος να δηλώνει αρνητής. Το γεγονός ότι δεν είχε πραγματοποιήσει μέχρι πριν από λίγο καιρό το εμβόλιο σε συνδυασμό με ορισμένες αμφιλεγόμενες τοποθετήσεις του, τον έφεραν στο στόχαστρο. Ωστόσο είχε ξεκαθαρίσει -και σε πρόσφατη συνέντευξη που έδωσε στην ιστοσελίδα Sport24-  ότι θα εμβολιαστεί, πράγμα που τελικά έκανε κατά τη διάρκεια της ανάρρωσής του απ' την επέμβαση στον αγκώνα,/ διάστημα κατά το οποίο δεν είχε αγωνιστικές υποχρεώσεις.

Το ζήτημα του εμβολιασμού του Τσιτσιπά επανήλθε στο προσκήνιο μετά τον σάλο που έχει προκληθεί με τον Νόβακ Τζόκοβιτς και την απόρριψη της βίζας του για είσοδο στην Αυστραλία καθότι δεν είναι εμβολιασμένος. Ο Τσιτσιπάς βρίσκεται ήδη στην Αυστραλία τις τελευταίες δύο εβδομάδες καθώς συμμετείχε στις αρχές του χρόνου στο ATP Cup που πραγματοποιήθηκε στο Σίνδεϊ, ενώ πλέον προετοιμάζεται για την πρεμιέρα του στο Australian Open που παραδοσιακά διεξάγεται στη Μελβούρνη.

Όπως αποκάλυψε ο ανταποκριτής της ΕΡΤ στην Αυστραλία, Αλέκος Μάρκελος, ο οποίος επικαλέστηκε πηγές από το οικογενειακό περιβάλλον του παίκτη, ο Τσιτσιπάς έχει εμβολιαστεί με το μονοδοσικό σκεύασμα της Johnson & Johnson, το οποίο άλλωστε έχουν κάνει και οι περισσότεροι Έλληνες αθλητές. Ως εκ τούτου δεν υπήρξε το παραμικρό πρόβλημα κατά την είσοδό του σε μια χώρα που δεν επιτρέπει ταξιδιώτες οι οποίοι δεν έχουν εμβολιαστεί.

εμβόλιο κορονοϊόςAustralian OpenΑυστραλίαΣτέφανος ΤσιτσιπάςJohnson & JohnsonΚορονοϊός