Αθλητισμός|13.01.2022 17:52

Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Χάντμπολ: Οι γείτονες εμφανίζονται με φανέλα «Μακεδονία»

Τίμος Φακαλής

Με χαραγμένα τα τρία αρχικά της Ομοσπονδίας Χάντμπολ (Μακεδονική Ομοσπονδία Χάντμπολ/MHF Macedonian Handball Federation) και όχι της Βόρειας Μακεδονίας παρουσιάστηκαν οι φανέλες με τις οποίες θα συμμετάσχουν οι γείτονες στο EURO 2022 που ξεκινάει το απόγευμα της Πέμπτης και φιλοξενείται από κοινού σε δύο χώρες – την Ουγγαρία και τη Σλοβακία – από τις 13 έως τις 30 Ιανουαρίου 2022.

Η Ομοσπονδία Χάντμπολ όπως και η ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της γειτονικής χώρας δεν έχουν προσχωρήσει ακόμη στην αλλαγή του ονόματός τoυς, όπως προβλέπεται από τη Συμφωνία των Πρεσπών, κάνοντας χρήση του προηγούμενου παρά τα ελληνικά διαβήματα που έχουν γίνει κατά καιρούς. Το θέμα παρακολουθεί το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών. 

Η Βόρεια Μακεδονία η οποία συμμετέχει για έβδομη φορά σε ευρωπαϊκό πρωτάθλημα αντιμετωπίζει σήμερα στον πρώτο αγώνα την Σλοβενία.

Προσπάθειες για την αλλαγή του καταστατικού και του ονόματος της Ομοσπονδίας είχαν γίνει το προηγούμενο διάστημα από την απελθούσα κυβέρνηση Ζάεφ, χωρίς όμως κάποιο αποτέλεσμα.

φανέλαΒόρεια ΜακεδονίαEuroχάντμπολΣυμφωνία των Πρεσπώνειδήσεις τώρα