Αθλητισμός|18.01.2022 17:36

Κόστα Ρούναϊτς: Ραντεβού της ΕΠΟ με όνομα - έκπληξη για τον πάγκο της Εθνικής ποδοσφαίρου!

Κώστας Ασημακόπουλος

Η αναζήτηση για τον διάδοχο του Τζον Φαν 'τ Σχιπ στον πάγκο της Εθνικής ομάδας συνεχίζεται. Οι ιθύνοντες της ΕΠΟ συνεχίζουν τις επαφές τους καθώς έχουν ως στόχο μέχρι τα μέσα Φεβρουαρίου να έχει κλείσει οριστικά το θέμα του ομοσπονδιακού τεχνικού ενόψει των επίσημων αγώνων που είναι προγραμματισμένοι για τον ερχόμενο Μάρτιο.

Πολλά είναι τα ονόματα που έχουν πέσει στο τραπέζι, ακόμη περισσότερες οι προτάσεις που καταφθάνουν στα γραφεία της Ομοσπονδίας με ονόματα υποψηφίων. Εκεί γίνεται το... ξεσκαρτάρισμα και οι περιπτώσεις που αρέσουν περισσότερο περνούν στην επόμενη φάση της διερευνητικής επαφής και της διαπραγμάτευσης. Ήδη, όπως έχει γραφτεί τις προηγούμενες εβδομάδες, το όνομα του Ιταλού Τζιάνι Ντε Μπιάζι βρίσκεται ψηλότερα στις προτιμήσεις δεδομένου ότι διαθέτει το πλήρες πακέτο που θέλουν οι επικεφαλής της Ομοσπονδίας. Τουτέστιν ο νυν ομοσπονδιακός τεχνικός του Αζερμπαϊτζάν, ο οποίος προέρχεται από μια μεγάλη ποδοσφαιρική (και δη προπονητική) σχολή, διαθέτει πλούσια εμπειρία στους πάγκους με παρουσία σε εθνικές ομάδες. Μάλιστα έχει απόλυτα επιτυχημένο έργο καθώς οδήγησε την Αλβανία για πρώτη φορά σε τελική φάση Euro το 2016. Για το λόγο αυτό το προηγούμενο διάστημα έγινε εκ νέου επαφή μαζί του και μάλιστα σε καλό κλίμα όπως ανέφεραν ρεπορτάζ απ' την Ιταλία.

Τις τελευταίες ώρες όμως ήρθε στο προσκήνιο κι ένα όνομα-έκπληξη καθώς οι πληροφορίες αναφέρουν ότι υπήρξε ραντεβού της ΕΠΟ με τον Γερμανό, με κροατικές ρίζες, Κόστα Ρούναϊτς. Ο 50χρονος κόουτς, ο οποίος έχει γεννηθεί κι έχει μεγαλώσει στη Βιέννη, εργάζεται από το 2017 στην πολωνική Πογκόν Στσέτσιν και το συμβόλαιό του λήγει το ερχόμενο καλοκαίρι. Κατά το παρελθόν έχει περάσει απ' τους πάγκους γερμανικών ομάδων όπως οι Ντάρμσταντ, Ντούισμπουργκ, Καϊζερλάουτερν και Μόναχο 1860, ενώ στο ξεκίνημα της καριέρας του πέρασε κι απ' τα κλιμάκια της γερμανικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας.

Ο Ρούναιτς βρίσκεται στο Μπέλεκ, στη μεσογειακή ακτή της Τουρκίας, κάνοντας προετοιμασία (λόγω της χειμερινής διακοπής) με την πολωνική ομάδα, που αγωνίζεται στη μεγάλη κατηγορία. Εκεί βρέθηκαν άνθρωποι της ΕΠΟ και είχαν συνάντηση μαζί του προκειμένου να διερευνήσουν τις προθέσεις του αλλά και να ακούσουν το ποδοσφαιρικό του πλάνο...

Εθνική ομάδαεθνική Ελλάδαςπροπονητής