• Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Παιδεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube Channel Follow us on FaceBook Follow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStore ΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΙ
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
BREAKING NEWS:
Το πρώτο κύμα των εξοδούχων: Πάνω από 90.000 επιβάτες στα πλοία το τριήμερο - Στο «κόκκινο» λιμάνια και εθνικές οδοίΗ εκλογή της Δούρου στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, η απόσυρση του Πολάκη και το μαζικό κύμα φυγήςΗ Σάκκαρη νίκησε την Παρκς και βλέπει τελικό στο Athens Open - Δίπλα της η οικογένεια ΜητσοτάκηΗ υπόθεση που δίχασε την Ιταλία: Ηλικιωμένος χρυσοχόος παίρνει στο κυνήγι ληστές, τους πυροβολεί και τους σκοτώνει
δημοφιλές τώρα: Ελεεινός καβγατζής, βίαιος, επικίνδυνος εγκληματίας, αλλά έμεινε στην Ιστορία ως σπουδαίος...
Homepage ┋   Αθλητισμός   ┋   17.01.2022 23:14
ΕΘΝΟΣ Sport

Βραβεία FIFA Best: Κορυφαίοι Λεβαντόβσκι και Τούχελ - Η καλύτερη ενδεκάδα χωρίς Μπαπέ

🕛 χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά   ┋

Προσθέστε το ΕΘΝΟΣ στη Google

Ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι, ο οποίος με 41 γκολ στην περυσινή Bundesliga κατέρριψε το ιστορικό ρεκόρ του Γκερντ Μίλερ, αναδείχθηκε καλύτερος ποδοσφαιριστής στην ψηφοφορία που διοργάνωσε η FIFA για τα βραβεία The Best, υπερισχύοντας των Λιονέλ Μέσι και Μοχάμεντ Σαλάχ. «Με τιμάει αυτό το βραβείο και είμαι πολύ χαρούμενος γι΄ αυτό. Δεν είχα ονειρευτεί ποτέ να σπάσω το ρεκόρ του Γκερντ Μίλερ, είμαι κολακευμένος και υπερήφανος για το βραβείο», δήλωσε μεταξύ άλλων ο στράικερ της Μπάγερν Μονάχου.

Το αντίστοιχο βραβείο στις Γυναίκες κατάκτησε η Αλεξία Πουτέγιας της Μπαρτσελόνα, η οποία υπερίσχυσε στην ψηφοφορία της συμπαίκτριάς της Τζένιφερ Ερμόσο και της Σαμ Κερ (Τσέλσι). Παράλληλα, κορυφαίος προπονητής της χρονιάς αναδείχθηκε ο τεχνικός της Τσέλσι, Τόμας Τούχελ. Ο Γερμανός αφίχθη στο Λονδίνο μεσούσης της περιόδου, μετά την απόλυσή του από την Παρί Σεν Ζερμέν και όχι μόνο κατάφερε να «αναστήσει» αγωνιστικά τους «μπλε» (τους έφερε στην πρώτη τετράδα στην Αγγλία) αλλά τους οδήγησε και ως την κατάκτηση του Champions League, με αντίπαλο τη Μάντσεστερ Σίτι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αθλητισμός | 17.01.2022 18:39 
Επική δήλωση Αναστόπουλου για Καλαμάτα: «Εκτός έδρας ούτε απ' τη Ρεάλ Μαδρίτης δεν χάνουμε»
Αθλητισμός | 17.01.2022 19:21 
Ιστορική στιγμή: Τέσσερις γυναίκες θα διαιτητεύσουν αγώνα του Copa Africa!
Αθλητισμός | 17.01.2022 20:00
Κορονοϊός: Εισηγήσεις για 20 - 30% στα γήπεδα αλλά και πλαφόν 5.000 θεατών
Αθλητισμός | 17.01.2022 20:23
Κρούσμα κορονοϊού σε παίκτη της ΑΕΚ πριν απ' τη μάχη με τον ΠΑΟΚ στο Κύπελλο
Αθλητισμός | 17.01.2022 22:20
Ισοπεδωτικός στην Πάτρα ο Παναθηναϊκός: Κέρδισε με 42 πόντους διαφορά τον Απόλλωνα!
Αθλητισμός | 17.01.2022 22:54
Copa Africa: Πρωτιά για Καμερούν, πέρασε η Μπουρκίνα Φάσο, ελπίζει και το Πράσινο Ακρωτήρι

Το βραβείο Puskas για το 2021, που αφορά στο πιο εντυπωσιακό και θεαματικό γκολ, απονεμήθηκε στον Άρικ Λαμέλα, για την εκπληκτική «ραμπόνα» του Αργεντινού άσου της Τότεναμ στο λονδρέζικο ντέρμπι με την Άρσεναλ, τον περασμένο Απρίλιο. Το βραβείο για τον καλύτερο τερματοφύλακα κατάκτησε ο τερματοφύλακας της Τσέλσι και της Εθνικής Σενεγάλης Εντουάρντ Μεντί, που σήκωσε το Champions League με το σύλλογό του, ενώ έγινε ο πρώτος Αφρικανός που κατακτά το συγκεκριμένο βραβείο.

The winner of the #Puskas Award goes to... @ErikLamela! 🔥#TheBest pic.twitter.com/qa4HNW2tch

— Tottenham Hotspur (@SpursOfficial) January 17, 2022

Το βραβείο Fair Play της FIFA απονεμήθηκε στην Εθνική Δανίας και το ιατρικό-τεχνικό προσωπικό της, για τη συνολική αντιμετώπιση της πολύ δύσκολης κατάστασης που δημιουργήθηκε με την κατάρρευση του Κρίστιαν Έρικσεν στο «Πάρκεν» της Κοπεγχάγης, στη διάρκεια του αγώνα με τη Φινλανδία για την τελική φάση του Euro 2020.

Την κορυφαία ενδεκάδα στους Άνδρες, σε σχηματισμό 3-3-4 για να χωρέσει ο «γαλαξίας» των επιθετικών, συγκροτούν οι Ντοναρούμα, Μπονούτσι, Ντίας, Αλάμπα, Ζορζίνιο, Καντέ, Ντε Μπρόινε, Ρονάλντο, Χάαλαντ, Λεβαντόφκσι και Μέσι, με ηχηρό απόντα τον Μπαπέ.

Ο Κριστιάνο Ρονάλντοπαρέλαβε ένα ειδικό βραβείο από τη FIFA μετά την κατάρριψη του ιστορικού ρεκόρ του Αλί Νταεΐ. Ο Πορτογάλος σούπερ σταρ είναι από την περσινή σεζόν ο πρώτος σκόρερ όλων των εποχών στην ιστορία των εθνικών ομάδων. Ο CR7, o οποίος έχει πετύχει 115 γκολ σε 184 συμμετοχές δήλωσε: «Πρώτα από όλα πρέπει να πω ευχαριστώ στους συμπαίκτες μου, ειδικά στην εθνική ομάδα. Τα τελευταία 20 χρόνια, δεν σκέφτηκα ποτέ αυτό το ρεκόρ, να σκοράρω 115. Το ρεκόρ ήταν 109, σωστά; Είμαι τόσο περήφανος για αυτό το ειδικό βραβείο από τη FIFA, έναν οργανισμό που σέβομαι πολύ. Φυσικά, πρέπει να πω ευχαριστώ στην οικογένειά μου, τη γυναίκα μου, τα παιδιά μου - και σύντομα θα γίνω ξανά πατέρας, τόσο πολύ περήφανος. Είναι ένα μεγάλο επίτευγμα».

Διαβάστε ακόμη

Όταν τα όπλα «σιωπούν» μόνο στα χαρτιά: Το διεθνές διπλωματικό θρίλερ πίσω από τις εκεχειρίες-φάντασμα

Αντίστροφη μέτρηση για τον πρώτο καύσωνα: Σε ποιες πόλεις θα «χτυπήσουν» τα 40αρια - Πότε και πού θα δροσίσει

Η υπόθεση που δίχασε την Ιταλία: Ηλικιωμένος χρυσοχόος παίρνει στο κυνήγι ληστές, τους πυροβολεί και τους σκοτώνει

Απίστευτο βίντεο: Σκύλος ενεργοποιεί φρυγανιέρα και καίει σπίτι - Νεκρά τρία κατοικίδια

επόμενο άρθρο  
#TAGS
  • Κριστιάνο Ρονάλντο
  • βραβεία
  • FIFA
  • Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι
  • Τόμας Τούχελ
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr