Αθλητισμός|01.02.2022 22:34

Μεγάλο φαβορί για τον πάγκο της Εθνικής ο Γκουστάβο Πογιέτ - Τελειώνει το θέμα του ομοσπονδιακού τεχνικού τα επόμενα 24ωρα

Newsroom

Ο θρυλικός Ουρουγουανός άσος κι άλλοτε προπονητής της ΑΕΚ, Γκουστάβο Πογιέτ όλα δείχνουν ότι θα είναι ο νέος προπονητής της Εθνικής ομάδας. Η απόφαση αναμένεται να επικυρωθεί στο διοικητικό συμβούλιο της ΕΠΟ την Πέμπτη (3/2).

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του SDNA, ο κύβος ερρίφθη και ο Ουρουγουανός θα είναι ο αντικαταστάτης του Τζον Φαν'τ Σχιπ στο τιμόνι της Γαλανόλευκης. Ο Πογιέτ είναι πιο προσιτός στον οικονομικό τομέα από τον έτερο υποψήφιο Μαρσέλ Κόλερ. Στα προτερήματά του είναι επίσης το θετικό πέρασμα από την ΑΕΚ και η γνώση του ελληνικού ποδοσφαίρου. Μάλιστα, όλα δείχνουν πως απομένουν λεπτομέρειες προκειμένου να επέλθει η οριστική συμφωνία. Εφόσον γίνει αυτό μέχρι την Πέμπτη, τότε θα ανακοινωθεί το όνομά του στην Εκτελεστική Επιτροπή.

Η καριέρα του Πογιέτ

Ο Πογιέτ έχει μεγάλη εμπειρία από προηγμένα πρωταθλήματα και όχι μόνο. Πλην της ΑΕΚ έχει δουλέψει σε Αγγλία, Ισπανία, Γαλλία και αυτό λέει πολλά. Η προπονητική πορεία του άλλοτε θρύλου της Σαραγόσα, της Τσέλσι και της Τότεναμ, μετρά 13 χρόνια. Άρχισε τον Νοέμβριο του 2009 από την Μπράιτον, όπου έμεινε έως τον Ιούνιο του 2013. Ακολούθησε σχεδόν μία διετία στη Σάντερλαντ από τον Οκτώβιο του 2013 έως τον Μάρτιο του 2015 και στις 29 Οκτώβρη του ίδιου έτους ήρθε στην Ελλάδα για την ΑΕΚ, όπου έμεινε έως τον Απρίλιο του 2016 με 18-5-5 συντελεστή.

Εν συνεχεία πήγε στην Μπέτις, όπου έμεινε από τον Μάιο του 2016 έως τον Νοέμβριο του ίδιου έτους. Ακολούθησε η Κίνα και η Σανγκάη Σενχούα, η Μπορντό και τελευταία η Ουνιβερδιδάδ Κατόλικα της Χιλής, όπου κάθισε στον πάγκο της από τον Φλεβάρη του 2021 έως τον Αύγουστο του ίδιου έτους.

Εθνική ομάδαΓκουστάβο Πογιέτπροπονητήςεθνική Ελλάδας