Αθλητισμός|17.02.2022 00:00

Champions League: Ανίκητη Λίβερπουλ πέρασε απ' το Μιλάνο, σώθηκε στο 90' από ήττα η Μπάγερν - Τα γκολ

Newsroom

Ασταμάτητη η Λίβερπουλ πέρασε νικηφόρα (0-2) απ' την έδρα της Ίντερ και έκανε άλμα πρόκρισης στους προημιτελικούς του Champions League, ενώ η Μπάγερν Μόναχου που τα βρήκε σκούρα απέναντι στην πρωτάρα στους 16, Σάλτσμπουργκ σώθηκε από ήττα στο 90' χάρη σε γκολ του Κομάν (1-1).

Έβδομη σερί νίκη για Λίβερπουλ

Παρά την επικράτηση με 0-2 στο Μεάτσα πάντως, δυσκολεύτηκε αρκετά η Λίβερπουλ καθώς οι Νερατζούρι, εκτός από ένα δοκάρι με τον Τσαλχάνογλου είχαν κι άλλες απειλητικές στιγμές. Ωστόσο, η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ κρατήθηκε όρθια και με ένα διπλό χτύπημα σε διάστημα οχτώ λεπτών φαίνεται να καθαρίζει την πρόκριση καθώς πλέον θα πρέπει να... αυτοκτονήσει για να αποκλειστεί. Στο 75' ο Ρόμπερτσον σημάδεψε τον Φιρμίνο, ο οποίος με εξαιρετική κεφαλιά άνοιξε το σκορ, ενώ στο 85' ο Σαλάχ βρέθηκε στην κατάλληλη θέση εντός περιοχής και με ολίγη δόση τύχης, αφού η μπάλα πέρασε ανάμεσα από αρκετά πόδια, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα διαμορφώνοντας το τελικό 0-2. Ήταν το 33ο γκολ του Αιγύπτιου σε 50 συμμετοχές στη διοργάνωση, ενώ στις 50 νίκες (σε 88 ματς) έφτασε κι ο Κλοπ, ο οποίος έγινε ο πρώτος Γερμανός κόουτς με τέτοια επίδοση και ο όγδοος, ανεξαρτήτου χώρας, που φτάνει τις 50 νίκες στη διοργάνωση μετά τους Σερ Άλεξ Φέργκιουσον, Κάρλο Αντσελότι, Πεπ Γκουαρδιόλα, Αρσεν Βενγκέρ, Ζοσέ Μουρίνιο, Λουίς Φαν Χάαλ και Ράφα Μπενίτεθ.

Οι Κόκκινοι συνεχίζουν την ξέφρενη πορεία τους στη διοργάνωση όπου μετά τις έξι σερί νίκες στους ομίλους, πανηγύρισαν την έβδομη επικράτηση! Το περίεργο είναι πως στην ίδια πόλη και στο ίδιο γήπεδο αλλά με διαφορετική αντίπαλο, η Λίβερπουλ πανηγύρισε και την αμέσως προηγούμενη νίκη της καθώς για την έκτη και τελευταία αγωνιστική της φάσης των ομίλων είχε επικρατήσει 1-2 της Μίλαν!

Σώθηκε στο 90' η Μπάγερν

Την ίδια ώρα η Σάλτσμπουργκ, μολονότι για πρώτη φορά βρέθηκε στους 16 και παρά το γεγονός ότι απέναντί της είχε το μεγαθήριο που λέγεται Μπάγερν Μονάχου, έπαιξε με άγνοια κινδύνου και άγγιξε το... θαύμα. Ο Αντάμου άνοιξε το σκορ στο 21', η Μπάγερν όσο κι αν προσπαθούσε δεν μπορούσε να σκοράρει κι όλα έδειχναν την πρώτη εφετινή ήττα στο Champions League. Ωστόσο ο Κομάν λύτρωσε τους Βαυαρούς στο 90΄ με σουτ από κοντά και επανέφερε την πρωταθλήτρια Γερμανίας σε θέση οδηγού ως προς την πρόκριση. Επιβεβαιώθηκε πάντως στο γήπεδο, το... ντεφορμάρισμα της Μπάγερν το τελευταίο διάστημα.

Αποτελέσματα

Ίντερ - Λίβερπουλ 0-2

(75' Φιρμίνο, 83' Σαλάχ)

Σάλτσμπουργκ - Μπάγερν Μονάχου 1-1

(21' Αντάμου - 90' Κομάν)

ΣάλτσμπουργκΜπάγερν ΜονάχουChampions LeagueΙντερΓιούργκεν ΚλοπΜοχάμεντ Σαλάχ