Αθλητισμός|21.02.2022 19:28

Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες: Πάγωσαν τα γεννητικά όργανα σκιέρ

Newsroom

Αίσθηση προκαλεί η ιστορία του Φινλανδού σκιέρ Ρέμι Λίντχολμ (Remi Lindholm), ο οποίος συμμετείχε στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες

Ο αθλητής είναι ανάμεσα σε εκείνους που διαμαρτυρήθηκαν για τις συνθήκες που επικρατούσαν στους φετινούς Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες στο Πεκίνο.

Ο Ρέμι Λίντχολμ συμμετείχε στον αγώνα των 50χλμ, ο οποίος τελικά έγινε 30χλμ λόγω του ψύχους.
Ειδικότερα, το Σάββατο πέρα από τις χαμηλές θερμοκρασίες υπήρχε και ισχυρότατος άνεμος, κάτι που δημιουργούσε ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες για τους σκιέρ και έκανε τους διοργανωτές να περιορίσουν την απόσταση.


Οι λεπτές στολές, τα εσώρουχα που φορούσαν οι αθλητές πρόσφεραν ελάχιστη προστασία απέναντι στο δριμύ ψύχος.
Μετά τον τερματισμό τόσο ο Λίντχολμ, όσο και σχεδόν όλοι οι διαγωνιζόμενοι χρειάστηκαν αρκετές ώρες για να επανέλθουν. Ωστόσο, ο Φινλανδός αντιμετώπισε ένα ιδιαίτερο πρόβλημα στο μόριό του.

«Μπορείτε να μαντέψετε ποιο μέρος του σώματός μου ήταν παγωμένο όταν τερμάτισα. Ήταν μία από τις χειρότερες διοργανώσεις στις οποίες συμμετείχα. Έπρεπε να δώσεις μάχη. Προσπαθούσα απλά να αγνοήσω τον πόνο και να συνεχίσω» ανέφερε χαρακτηριστικά σε δηλώσεις του.

Ο Λίντχολμ εξήγησε ότι χρησιμοποίησε μια θερμοφόρα για να ξεπαγώσει το συγκεκριμένο σημείο του σώματός του τελείωσε ο αγώνας. «Όταν τα μέρη του σώματος άρχισαν να ζεσταίνονται μετά τον τερματισμό, ο πόνος ήταν αφόρητος», πρόσθεσε.

Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνεςσκιέρειδήσεις τώρα