Αθλητισμός|22.02.2022 21:35

Θετικό ξεκίνημα και νίκη για Σάκκαρη στην Ντόχα

Newsroom

Η Μαρία Σάκκαρη απέφυγε τις... περιπέτειες κόντρα στην Αν Λι και πήρε το εισιτήριο για τη φάση των «16» του τουρνουά της Ντόχα. Η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια επικράτησε 2-1 σετ της 21χρονης Αμερικανίδας (Νο.58) με 6-3, 6-3 και την Τετάρτη (23/2, 16.00-16.30) έχει μεγάλο ραντεβού με την Τζέσικα Πεγκούλα, η οποία την άφησε εκτός προημιτελικών στο εφετινό Australian Open.

Χωρίς να παίζει το καλύτερό της τένις, η 26χρονη τενίστρια πήρε γρήγορα τον έλεγχο του αγώνα και με το μπρέικ στο τρίτο γκέιμ (2-1) άνοιξε ο δρόμος για τη νίκη. Ένα ακόμα μπρέικ ήρθε στο 5-3 και έτσι η Μαρία «καθάρισε» το πρώτο σετ σε 34 λεπτά, δείχνοντας ποιος είναι το αφεντικό... Όταν, μάλιστα, «έσπασε» ξανά την αντίπαλό της στο δεύτερο γκέιμ του δεύτερου σετ (2-0), φάνηκε ότι όλα πια είχαν ξεκαθαρίσει και πως θα έφτανε σε μια πολύ άνετη νίκη. Μετά από τρία χαμένα μπρέικ πόιντ στο πρώτο γκέιμ, όμως, η Λι πήρε το μπρέικ πίσω, ενώ «χτύπησε» ξανά στο πέμπτο γκέιμ (2-3), κάνοντας την ανέλπιστη ανατροπή.

Έσπασε και τα νεύρα της Μαρίας, που με τη σειρά της... έσπασε τη ρακέτα της. Αυτή η «έκρηξη», ωστόσο, φάνηκε να τη βοηθάει, καθώς δεν έχασε ούτε γκέιμ μέχρι το τέλος του αγώνα. Ήταν, πραγματικά, αντίδραση Top 10 παίκτριας! Σάκκαρη και Πεγκούλα (Νο.17) έχουν συναντηθεί συνολικά τρεις φορές και η Μαρία προηγείται με 2-1. Όπως είπαμε, ωστόσο, η Αμερικανίδα ήταν αυτή που πήρε μεγάλη πρόκριση για την οκτάδα της Μελβούρνης πριν από μερικές εβδομάδες.

ΤένιςΜαρία ΣάκκαρηWTA Ντόχα