Αθλητισμός|06.03.2022 21:00

Με υπογραφή Παλάσιος πέρασε απ' το Περιστέρι ο Παναθηναϊκός

Newsroom

Φαρδιά πλατιά την υπογραφή του Σεμπαστιάν Παλάσιος είχε η νίκη του Παναθηναϊκού στο Περιστέρι επί του Ατρόμητου (0-2), με τον Αργεντινό μεσοεπιθετικό να πετυχαίνει και τα δύο γκολ του τριφυλλιού που σημείωσε την τέταρτη νίκη του στα πέντε τελευταία ματς. Οι πράσινοι ήταν ανώτεροι των γηπεδούχων στη μεγαλύτερη διάρκεια του ματς, έχασαν πέναλτι με τον Αϊτόρ (56’) αλλά μετουσίωσαν την υπεροχή τους με τα δύο τέρματα του Παλάσιος στο τελευταίο τέταρτο του αγώνα και μάλιστα μέσα σε δύο λεπτά (75’, 77’), με συνέπεια να κλείσουν νικηφόρα την κανονική περίοδο του πρωταθλήματος και να μπουν με την καλύτερη δυνατή ψυχολογία στα πλέι οφ.

Αμφότερες οι ομάδες ξεκίνησαν το ματς επιφυλακτικά, με συνέπεια να υπάρχει χαμηλός ρυθμός και αρκετά λάθη από τους παίκτες των δύο ομάδων, με τον Ατρόμητο να είναι περισσότερο απειλητικός στο πρώτο 20λεπτο και τον Παναθηναϊκό να αποκτά τον έλεγχο στο υπόλοιπο διάστημα μέχρι την ανάπαυλα των ημιχρόνων. Οι γηπεδούχοι δημιούργησαν την πρώτη καλή στιγμή στον αγώνα μετά από λάθος του Αλεξανδρόπουλου και πάσα του Ροτάριου στον Χαρίση, το σουτ του οποίου πέρασε άουτ (14’), με τον Παναθηναϊκό να φτάνει στην πρώτη του τελικό στο 28’ σε προσπάθεια του Αϊτόρ που μπλόκαρε ο Γιαννιώτης.

Η κορυφαία ευκαιρία του πρώτου 45λέπτου δημιουργήθηκε από το τριφύλλι στο 40’ όταν ο Γκατσίνοβιτς βρήκε τον Αϊτόρ σε γρήγορη αντεπίθεση κι αυτός έδωσε θαυμάσια στον Παλάσιος που βγήκε σε κατάσταση τετ α τετ με τον Γιαννιώτη που έσωσε την εστία του και παραχώρησε κόρνερ. Στο δεύτερο ημίχρονο ο Παναθηναϊκός μπήκε πολύ δυνατά και κέρδισε πέναλτι στο 55’ μετά από σέντρα του Χουάνκαρ προς τον Γκατσίνοβιτς που έκανε το κοντρόλ μέσα στην περιοχή και εν συνεχεία ανατράπηκε καθαρά από τον Γιαννιώτη. Την εσχάτη των ποινών ανέλαβε ο Αϊτόρ, αλλά το σουτ που επιχείρησε τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι (56’).

Στο 71’ και πάλι ο Γιαννιώτης έσωσε την εστία του Ατρόμητου παραχωρώντας κόρνερ σε απευθείας εκτέλεση φάουλ του Χατζηγιοβάνη, αλλά δεν μπορούσε να κάνει τίποτα στο 75’. Ο Αλεξανδρόπουλος βρήκε θαυμάσια τον Χατζηγιοβάνη στα δεξιά κι αυτός έβγαλε φαρμακερή σέντρα προς την περιοχή, η μπάλα πέρασε από τον Ιωαννίδη και κατέληξε στον Παλάσιος που την έσπρωξε στα δίχτυα (0-1). Ο Αργεντινός άσος, μάλιστα, διπλασίασε τα τέρματα του ίδιου και της ομάδας του στο 77’ με ωραίο σουτ μέσα από την περιοχή μετά από στρώσιμο του Γκατσίνοβιτς (0-2). Ο Παναθηναϊκός έχασε τεράστια ευκαιρία για ένα τρίτο γκολ στο 83’ όταν ο Ιωαννίδης βγήκε τετ α τετ με τον Γιαννιώτη ο οποίος έσωσε ξανά την εστία του.

Ατρόμητος: Γιαννιώτης, Κιβρακίδης, Χατζηισαϊας, Μαυρομμάτης, Καστεγιάνο, Σάλομον (62’ Αλιμπέκ), Χαρίσης, Καρτάλης (34’ Ντένιτς), Ροτάριου (82’ Ναμπί), Κουλούρης, Μουνίθ.

Παναθηναϊκός: Διούδης, Σάντσες, Σάρλια, Βέλεθ (85’ Πούγγουρας), Χουάνκαρ, Κουρμπέλης (65’ Μαουρίσιο), Αλεξανδρόπουλος, Παλάσιος (88’ Καρλίτος), Γκατσίνοβιτς, Αϊτόρ (65’ Χατζηγιοβάνης), Ιωαννίδης (85’ Βιτάλ).

ΠαναθηναϊκόςSuperLeagueΑτρόμητος