Αθλητισμός|25.03.2022 15:42

Ρουμανία – Ελλάδα: Τα βλέμματα στραμμένα στο ντεμπούτο του Πογέτ – Live στο OPEN ο αγώνας

Newsroom

Η προετοιμασία της Εθνικής Ελλάδος για το UEFA Nations League 2022-23 ξεκινά με δύο φιλικά, εκτός έδρας αμφότερα. Σήμερα, 25η Μαρτίου η χώρα μας παίζει με τη Ρουμανία στο Βουκουρέστι ενώ στις 28 Μαρτίου αντιμετωπίζει το Μαυροβούνιο στην Ποντγκόριτσα. Τα βλέμματα στρέφονται στο ντεμπούτο του νέου προπονητή της Εθνικής Γκουστάβο Πογιέτ.

Το σημερινό φιλικό θα διεξαχθεί στις 20:15 και θα μεταδοθεί ζωντανά από την τηλεόραση του OPEN.

Ο αμέσως προηγούμενος αγώνας της Εθνικής διεξήχθη στις 14 Νοεμβρίου στο ΟΑΚΑ και ήταν με το Κόσοβο, που απέσπασε ισοπαλία 1-1, στο παιχνίδι που έκλεισε την πορεία στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2022, ενώ ο τελευταίος φιλικός ήταν απέναντι στην Ελβετία (1/9/2021).

Ο Γουστάβο Πογέτ

Ο Ουρουγουανός τεχνικός της Εθνικής Ελλάδας είναι μόλις ο δεύτερος μη Ευρωπαίος στην Ιστορία της. Κατά μεγάλη σύμπτωση και ο πρώτος ήταν Ουρουγουανός, ο Σέρχιο Μαρκαριάν, που πριν από επτά χρόνια τέτοια εποχή είχε αναλάβει για τρία παιχνίδια.

Ο Πογιέτ δούλεψε στη χώρας μας την περίοδο 2015-16 ως προπονητής της ΑΕΚ. Είναι η πρώτη φορά που αναλαμβάνει Εθνική ομάδα, έχοντας εργαστεί στις Μπράιτον, Σάντερλαντ (Αγγλία), Μπέτις (Ισπανία), Σανγκάη Σανχούα (Κίνα), Μπορντό (Γαλλία) και Ουνιβερσιτάδ Κατόλικα (Χιλή).

Με τον 55χρονο Ουρουγουανό λοιπόν η Εθνική ξεκινά τη νέα εποχή και την προετοιμασία της για το UEFA Nations League, διοργάνωση για την οποία, από τον Ιούνιο ως τον Σεπτέμβριο θα αντιμετωπίσει τη Βόρεια Ιρλανδία, το Κόσοβο και την Κύπρο ή την Εσθονία. Αυτή η προετοιμασία ξεκινά με το φιλικό εναντίον της Ρουμανίας, που θα διεξαχθεί στο Βουκουρέστι.

Γκουστάβο Πογιέτ25η Μαρτίουειδήσεις τώραΡουμανίαΕθνική Ελλάδος