Αθλητισμός|04.05.2022 00:37

Επέστρεψε στην Premier League η Μπόρνμουθ - Χαμένη στο πρώτο «ματς μπολ» των 200 εκατ. ευρώ η Νότιγχαμ

Newsroom

Η Μπόρνμουθ επικράτησε με 1-0 της Νότιγχαμ Φόρεστ σε ματς «τελικό» για την άνοδο και μια αγωνιστική πριν από το φινάλε της Championship εξασφάλισε τη δεύτερη θέση στη βαθμολογία και τον προβιβασμό στην Premier League, ακολουθώντας τον δρόμο της πρωταθλήτριας Φούλαμ. Με το σφύριγμα της λήξης ο κόσμος δεν συγκρατήθηκε και ξεχύθηκε στον αγωνιστικό χώρο για να πανηγυρίσει την άνοδο.

Σε ένα εξ αναβολής ματς που χαρακτηρίστηκε ως «τελικός» ανόδου αλλά κι ως «τελικός των 200 εκατ. ευρώ» (τόσα εξασφαλίζουν ως κέρδη όσοι προβιβάζονται στη μεγάλη κατηγορία), η ομάδα του Σκοτ Πάρκερ νίκησε και άνοιξε τη διαφορά από την τρίτη θέση στους έξι βαθμούς. Η Νότιγχαμ του Βαγγέλη Μαρινάκη, δεν μπορεί πλέον να πιάσει την Μπόρνμουθ και θα παίξει τα ρέστα της για την άνοδο μέσω των πλέι οφ για το τρίτο και τελευταίο εισιτήριο για την Premier League. Το ερχόμενο Σάββατο θα οριστικοποιηθεί η κατάταξη στη βαθμολογία κι αναλόγως αν θα τερματίσει στην 3η ή την 4η θέση, για να ξεκαθαρίσει και η αντίπαλός της στον ημιτελικό, που θα είναι μία εκ των Σέφιλντ Γιουνάιτεντ, Λούτον ή Μίντλεσμπρο.

Η Φόρεστ πάντως ήταν καλύτερη στο πρώτο μέρος, είχε δοκάρι στο 9ο λεπτό με τον Σάριτζ και άλλη μία μεγάλη στιγμή στο 30ό λεπτό, όταν ο Ζεμούρα απομάκρυνε πάνω στην γραμμή προσπάθεια του Τζόνσον. Στην επανάληψη όμως το σκηνικό άλλαξε άρδην. Η Μπόρνμουθ έγινε το απόλυτο αφεντικό της αναμέτρησης, με τον Σάμπα να κρατάει σε δύο περιπτώσεις το μηδέν. Αυτό δεν έγινε όμως στην φάση του 82ου λεπτού. Από έξυπνη εκτέλεση φάουλ με διαγώνια πάσα, ο Κίφερ Μουρ με ωραίο σουτ έστειλε την μπάλα στο πλαϊνό δίχτυ, έκανε το 1-0 και έστειλε την Μπόρνμουθ ξανά στην Premier League μετά το 2020.

ΜπόρνμουθPremier LeagueΝότιγχαμ ΦόρεστChampionship