Αθλητισμός|24.05.2022 16:00

Άρης: Δικαίωση από την UEFA, παίζει κανονικά Ευρώπη - Η αντίδραση της ΠΑΕ

Newsroom

Η UEFA με έγγραφο που έστειλε στην ΕΠΟ την Τρίτη (24/05) ενημέρωσε ότι δεν τίθεται θέμα μη ευρωπαϊκής συμμετοχής του Άρη. Ως εκ τούτου, οι Κίτρινοι θα παίξουν κανονικά στα Κύπελλα Ευρώπης της νέας σεζόν.

Μετά την έφεση που άσκησε ο Βασίλης Σαράκης κατά της απόφασης της επιτροπής αδειοδότησης της ΕΠΟ (βάσει της οποίας είχε χορηγηθεί κανονικά η άδεια συμμετοχής της ΠΑΕ Άρης στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις), οι Kίτρινοι προχώρησαν σε καταγγελία του κ. Σαράκη στην UEFA προκαλώντας την παρέμβασή της.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του SDNA η UEFA που μελέτησε την υπόθεση και κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ήταν λανθασμένη κίνηση η έφεση Σαράκη. Όπως αναφέρει το σχετικό δημοσίευμα, η έφεση που κατέθεσε ο επικεφαλής του τμήματος αδειοδότησης της ΕΠΟ, κ. Βασίλης Σαράκης λόγω της οφειλής που προέκυψε από την παλιά ΠΑΕ στον Παλαθουέλος, έπειτα από τη δικαίωσή του από το CAS, οδηγήθηκε στο κενό, με την UEFA να εξηγεί αναλυτικά τους λόγους που αποφάσισε να ανάψει «πράσινο» φως για να λάβει κανονικά άδεια ο Άρης και να αγωνιστεί την επόμενη σεζόν στο Conference League.

Η UEFA έχει ήδη ενημερώσει τις εμπλεκόμενες πλευρές σχετικά με τη γνωμοδότησή της. Όπως σημειώνεται από πλευράς ευρωπαϊκής ομοσπονδίας, η επίμαχη οφειλή στον πρώην ποδοσφαιριστή της ομάδας, προέκυψε στις 27 Ιανουαρίου 2022 κι ως εκ τούτου θα πρέπει να θεωρηθεί ως ένα νέο στοιχείο. Ναι μεν το CAS αναγνωρίζει τη νέα ΠΑΕ Άρης ως συνέχεια της παλιάς κι ως εκ τούτου θα πρέπει να πληρώνονται από εκείνη (τη νέα ΠΑΕ) τα ποσά που επιδικάζει, εν προκειμένω όμως πρόκειται για οφειλή που προέκυψε μετά τις 31 Δεκεμβρίου 2021, που είναι και η καταληκτική ημερομηνία.

Σύμφωνα με το Άρθρο 50 του Κανονισμού Αδειοδότησης, οι Κίτρινοι όφειλαν να είναι οικονομικώς τακτοποιημένοι μέχρι τις 31/12/21 και κατά συνέπεια, οφειλές που προέκυψαν στη συνέχεια, όπως αυτή που αποφασίστηκε στις 27 Ιανουαρίου από το CAS, δεν θα πρέπει να θεωρηθούν ως εκπρόθεσμες κατά την εξέταση του φακέλου αδειοδότησης του Άρη. Ως εκ τούτου, η UEFA καταλήγει ότι ήταν ορθή η απόφαση του πρωτοβάθμιου οργάνου αδειοδότησης της ΕΠΟ να δώσει κανονικά ευρωπαϊκή άδεια στους Κίτρινους.

ΠΑΕ Άρης: «Το δίκαιο και η αλήθεια έλαμψαν και πάλι»

Με επίσημη ανακοίνωση η ΠΑΕ Άρης εξαπέλυσε «πυρά» κατά της ΕΠΟ ζητώντας παραιτήσεις. Οι Κίτρινοι στρέφονται κατά της Ομοσπονδίας, τονίζοντας ότι επρόκειτο για μια επιχείρηση υπονόμευσης της προσπάθειας τους και ότι το δίκαιο και η αλήθεια έλαμψαν, ενώ θυμίζουμε ότι ήδη έχουν προαναγγείλει ότι θα κινηθούν νομικά.

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ αναφέρει: «Από την πρώτη στιγμή, δεν είχαμε καμία αμφιβολία ότι ΚΑΙ αυτή η επιχείρηση υπονόμευσης της προσπάθειας που κάναμε όλη τη σεζόν, θα έπεφτε στο κενό. ΚΑΙ αυτό το αφήγημα της… εξυγιαντικής ΕΠΟ κατέρρευσε σαν χάρτινος πύργος. Το δίκαιο και η αλήθεια έλαμψαν πάλι. Όπως και στην (ανύπαρκτη) υπόθεση Λάσκοφ. Ο νόμος είναι πιο ισχυρός από τη μαφία. Στην UEFA υπάρχουν νόμοι που τηρούνται, δυστυχώς για κάποιους στο Γουδί, που με πρωτοφανείς μεθοδεύσεις επιχείρησαν να μας κλέψουν το ευρωπαϊκό εισιτήριο. Χωρίς κανένα ίχνος ντροπής. Αν εκεί στο Γουδί έχει απομείνει ίχνος φιλότιμου, κάποιοι οφείλουν να παραιτηθούν. Τώρα. Αλλά, ποιος έχασε το φιλότιμο για να το βρει ο Σαράκης, ο Μπάρτζης και οι συν αυτώ; Έπεται συνέχεια…».

ΑρηςUEFA