Αθλητισμός|15.02.2019 17:58

Βλαντίμιρ Πούτιν: Τραυματίστηκε σε αγώνα τζούντο με Ολυμπιονίκη

Κώστας Ασημακόπουλος

Είναι γνωστό το πάθος του προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν για το τζούντο και με κάθε ευκαιρία κάνει προπονήσεις με την ομάδα της Εθνικής Ρωσίας στο Σότσι.

Ακόμα και όταν βρίσκεται εν μέσω σοβαρών συνομιλιών - όπως αυτές τις ημέρες για θέματα που αφορούν την ενέργεια και το μελλον της Συρίας - βρίσκει χρόνο για να κάνει προπόνηση και να δώσει αγώνες απέναντι σε Ολυμπιονίκες και παγκόσμιους πρωταθλητές. Μόνο που η τελευταία του προπόνηση είχε ένα σοβαρό απρόοπτο μετά από άσκηση με έναν από τους κορυφαίους Ρώσους τζουντόκα.

Τραυματίστηκε στο δάκτυλο

Ο 66χρονος Πούτιν σε μία μάχη με τον χρυσό Ολυμπιονίκη του Ρίο στα 60κ. Μπεσλάν Μουντράνοφ τραυματίστηκε στο δάκτυλο. Σύμφωνα με video που δόθηκε στη δημοσιότητα ο τραυματισμός του Πούτιν φαίνεται να γίνεται τη στιγμή που μετά από λαβή ρίχνει κάτω τον Μουντράνοφ.

Οταν οι δύο άνδρες επιχείρησαν να συνεχίσουν τον αγώνα τους ο Ρώσος πρόεδρος παραπονέθηκε για τον τραυματισμό στο δάκτυλο και αμέσως δέχτηκε τις πρώτες βοήθειες.

Ο Πούτιν έδεσε το χέρι του και συνέχισε την προπόνηση χωρίς σκληρές λαβές ενώ μετά το τέλος της προπόνησης μίλησε στους δημοσιογράφους για το αγαπημένο του άθλημα αλλά και για την αγάπη του για τις πολεμικές τέχνες:

«Το τζούντο με βοήθησε να ολοκληρωθώ σαν άνθρωπος. Η αυτοάμυνα είναι υποχρέωση κάθε ανθρώπου. Ενα από τα πιο σίγουρα ιατρικά συμπεράσματα είναι πως με την άσκηση του σώματος το επίπεδο αδρεναλίνης αυξάνεται και αυτό βοηθάει στη βελτίωση της διάθεση της, της σωματικής και της ψυχικής υγείας», είπε ο Πούτιν στην κάμερα του «Σπούτνικ».

ΤζούντοΒλαντίμιρ ΠούτινΣπορ