Αθλητισμός|11.08.2022 22:30

Θύμισε... Panathinaikos, άγγιξε την ανατροπή αλλά έμεινε με τ' όνειρο

Newsroom

Ο Παναθηναϊκός θύμισε τις παλιές καλές μέρες του ευρωπαίου Panathinaikos, άγγιξε τη μεγάλη ανατροπή επί της Σλάβια Πράγας αλλά στο τέλος έμεινε από δυνάμεις και δέχθηκε από παιδαριώδες λάθος το γκολ της ισοφάρισης (1-1) στις καθυστερήσεις. Οι Πράσινοι αποχωρούν πρόωρα απ' το Europa Conference League έχοντας απωλέσει μια μεγάλη ευκαιρία για μια σπουδαία ευρωπαϊκή βραδιά.

Η έλλειψη αποτελεσματικότητας στις μεγάλες φάσεις που δημιούργησαν και μια καθοριστική διαιτητική απόφαση που τους στέρησε τη δυνατότητα να κερδίσουν πέναλτι και να αγωνιστούν με παίκτη παραπάνω απ' το 40', έπαιξαν καθοριστικό ρόλο για την τελική έκβαση της μάχης...

Εκκίνηση με δοκάρι

Ο Παναθηναϊκός ήταν πιεστικός απ' το ξεκίνημα του ματς αγγίζοντας το γκολ μόλις στο 2' με τον Σπόραρ να σημαδεύει το δοκάρι σε κοντινή προβολή. Οι Πράσινοι απείλησαν και πάλι με τον Αϊτόρ στο 20', ενώ στο 32' και πάλι ο Σπόραρ σπατάλησε μοναδική ευκαιρία για να σκοράρει.

Λίγο πριν από το φινάλε του ημιχρόνου ο Άγγλος διαιτητής αρνήθηκε πέναλτι υπέρ των Πρασίνων καθώς δεν είδε την... γονατιά του γκολκίπερ της Σλάβια Πράγας, Μάντους στον Σένκεφελντ. Ο Τσέχος πορτιέρε έκανε έξοδο, δεν βρήκε μπάλα και γκρέμισε τον Ολλανδό σε μια φάση που αν δινόταν πέναλτι θα ήταν και κόκκινη κάρτα για τον Μάντους.

Οι Πράσινοι μπήκαν στο γήπεδο με μεγάλη διάθεση και στο β' ημίχρονο και τελικά άνοιξαν το σκορ στο 57' με τον Σπόραρ. Αϊτόρ και Χουάνκαρ συνδυάστηκαν εξαιρετικά και ο Σλοβένος εκτέλεσε από κοντά σκοράροντας για πρώτη φορά με το Τριφύλλι.

Οι Πράσινοι κυνήγησαν το δεύτερο γκολ μέχρι τέλους αλλά δεν άντεξαν στον ξέφρενο ρυθμό, ούτε και μπόρεσαν να σκοράρουν το δεύτερο γκολ που αναζητούσαν. Και τελικά η Σλάβια εκμεταλλευόμενη ένα λάθος απειρίας του Καμπετσή που γύρισε παράλληλα την μπάλα προς την περιοχή του Μπρινιόλι, έδωσε στον Γιουρέτσκα την ευκαιρία να ισοφαρίσει (1-1) και να σφραγίσει την πρόκριση για τους Τσέχους.

Παναθηναϊκός: Μπρινιόλι, Κώτσιρας, Χουάνκαρ, Σένκεφελντ (55’ Κουρμπέλης), Ρουμπέν, Αλεξανδρόπουλος (77’ Καμπετσής), Τσέριν, Βαγιαννίδης (77’ Ιωαννίδης), Αϊτόρ (88’ Καρλίτος), Σπόραρ

Σλάβια Πράγας: Μάντους, Ντουντέρα (82’ Μάσοπουστ), Ούσου, Κατσαράμπα, Ντόρλεϊ, Τιεχί (82’ Γιουρέτσκα), Σρανζ (97’ Τετσλ), Τραορέ (61’ Σέβτσικ), Χόλες, Ολαγίνκα, Λινγκρ (62’ Ούσορ).

Σλάβια ΠράγαςEuropa Conference LeagueΠαναθηναϊκός