Αθλητισμός|18.08.2022 12:45

Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου: Στον τελικό του ακοντισμού η Ελίνα Τζένγκο

Newsroom

Η Ελίνα Τζένγκο πήρε το εισιτήριο για τον τελικό του ακοντισμού γυναικών στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου που διεξάγεται στο Μόναχο. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια, η οποία στο πρόσφατο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Όρεγκον δεν έκανε καλή εμφάνιση στον προκριματικό και αποκλείστηκε, αυτή τη φορά ήταν αποτελεσματική και τα κατάφερε.

Έριξε 61,28 μ. με τη δεύτερη προσπάθεια (στην πρώτη έριξε 57,20μ.) και ξεπέρασε το όριο (61μ.) παίρνοντας απευθείας θέση για τον τελικό του Σαββάτου (20/8). Η 20χρονη ακοντίστρια μετέχει για πρώτη φορα σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα και στοχεύει σε μετάλλιο αν βρεθεί κοντά στις καλές της επιδόσεις.

Μιλώντας στην ΕΡΤ μετά την πρόκρισή της εμφανίστηκε απόλυτα ικανοποιημένη και δεν έκρυψε ότι «βλέπει» μετάλλιο. «Ήμουν σε καλή κατάσταση και προετοιμασμένη. Μας βοήθησε ο καιρός. Ήξερα ότι θα το κάνω. Στην πρώτη βολή μπήκα χαλαρά, όμως στη δεύτερη έκανα αυτό που ήθελα. Ήταν ο πρώτος στόχος και τώρα πάμε στον τελικό. Η ψυχολογία μου είναι ανεβασμένη. Ο πρώτος στόχος μου ήταν να μπω στον τελικό και τώρα θα πάω για να διεκδικήσω το μετάλλιο».

Για την παρουσία της στο Όρεγκον σχολίασε: «Έφαγα τα μούτρα μου στο Όρεγκον. Έκανα αυτές τις εμφανίσεις μετά από εκείνο το τουρνουά. Έδειξα σταθερότητα όταν έπρεπε».

ακοντισμόςΕλίνα Τζένγκοειδήσεις τώραΕυρωπαϊκό πρωτάθλημα στίβου