Αθλητισμός|19.02.2019 18:48

Παναθηναϊκός: Γι' αυτά τιμωρήθηκε ο Εμμανουηλίδης

Κώστας Γουλής

Ατομικές προπονήσεις για μία εβδομάδα θα ακολουθήσει ο Δημήτρης Εμμανουηλίδης εξαιτίας πειθαρχικού παραπτώματος, όπως ενημέρωσαν οι «πράσινοι» το μεσημέρι της Τρίτης. Ο νεαρός άσος, έχει υποπέσει στο τελευταίο διάστημα σε σειρά μικρών μεν, αρκετών δε, πειθαρχικών παραπτωμάτων. Και το τελευταίο, που έλαβε χώρα στην προπόνηση της Κυριακής 10 Φεβρουαρίου (την επομένη του αγώνα του «τριφυλλιού» στα Γιάννινα) αποτέλεσε την... κορυφή στο παγόβουνο, με αποτέλεσμα να αναγκαστούν οι Δώνης-Νταμπίζας να... τραβήξουν το αυτί στον ταλαντούχο πιτσιρικά για να συνετιστεί.

Ο 18χρονος μεσοεπιθετικός είχε απρεπή συμπεριφορά προς έναν εκ των συνεργατών του Γιώργου Δώνη και κι αυτό οδήγησε στην εσωτερική «τιμωρία» του, καθώς ήρθε σε συνέχεια διάφορων άλλων «παραπτωμάτων», που πολλαπλασιάστηκαν μέσα στο 2019. Επί παραδείγματι, την προπερασμένη Πέμπτη (7/2) άργησε να πάει στην βιντεοανάλυση του αντιπάλου, που κάνει κάθε βδομάδα ο Γιώργος Δώνης, στην προκειμένη για τον αγώνα με τον ΠΑΣ. Στο παρελθόν, λόγω του νεαρού της ηλικίας του και διαφόρων άλλων ιδιαιτεροτήτων, του είχε δοθεί «συγχωροχάρτι», ωστόσο, αυτή τη φορά, μετά και το τελευταίο «κρούσμα», ο Νταμπίζας αποφάσισε να... τραβήξει τα λουριά, επιβάλλοντας την παραπάνω τιμωρία, προκειμένου να στείλει ένα αυστηρό «μήνυμα». Τόσο στον «μικρό», όσο και στην υπόλοιπη ομάδα για να μην υπάρχει η παραμικρή «παρερμηνεία» σε ζητήματα πειθαρχίας.

Βεβαίως, όπως ενήργησαν οι «πράσινοι» στην περίπτωση του Εμμανουηλίδη (όπου όντως «μαζεύτηκαν» πολλά), θα έπρεπε να λειτουργήσουν και σε άλλες περιπτώσεις μεγαλύτερων ή μικρότερων πειθαρχικών παραπτωμάτων, που συνέβησαν κατά τη διάρκεια της χρονιάς, αλλά πέρασαν άλλοτε λιγότερο κι άλλοτε περισσότερο στο... ντούκου.

Για να υπάρχει ακόμη μεγαλύτερη «ισορροπία» μέσα στα αποδυτήρια και να μην γεννάται, ενδεχομένως, ακόμη και συναίσθημα «αδικίας» σε όσους εντέλει τιμωρούνται...

ΠαναθηναϊκόςΝίκος ΝταμπίζαςΓιώργος ΔώνηςΔημήτρης Εμμανουηλίδης