Αθλητισμός|02.10.2022 00:24

Καθάρισε ο Λεβαντόβσκι για την Μπαρτσελόνα και ο Μπαπέ για την Παρί - Έφτασε τα 60 γκολ-φάουλ ο Μέσι!

Newsroom

Η Μπαρτσελόνα δυσκολεύτηκε αλλά... απέδρασε με τη νίκη (0-1) από τη Μαγιόρκα παρά τα προβλήματα που την ταλανίζουν. Οι Καταλανοί είχαν τραυματισμούς (Κουντέ, Μπεγερίν, Αραούχο, Ντε Γιονγκ, Ντεπάι), η προετοιμασία έγινε μετ’ εμποδίων, η σύνθεση του Τσάβι θύμιζε κάτι από τα περσινά με Πικέ και Μπουσκέτς, όμως η Μπαρτσελόνα βρήκε τον τρόπο για να πάρει το τρίποντο.

Ένα εκπληκτικό γκολ του Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι ήταν αυτό που στο τέλος της ημέρας έδωσε την νίκη στους Καταλανούς (20’). Ο Τερ Στέγκεν με μαγική απόκρουση (35’) κράτησε το μηδέν σε εξ’ επαφής προσπάθεια του Χάουμε Κόστα και η Μπαρτσελόνα έφτασε στο φινάλε να παίζει με σκοπιμότητα προκειμένου να κρατήσει το προβάδισμα. Τα κατάφερε και σκαρφάλωσε στην κορυφή της La Liga με ένα παιχνίδι περισσότερο από τη Ρεάλ Μαδρίτης.

Λύτρωση με Μπαπέ για Παρί

Την ίδια ώρα στο Παρίσι, το γκολ του Κιλιάν Μπαπέ στο 83ο λεπτό έδωσε στην Παρί Σεν Ζερμέν τη νίκη κόντρα στη Νις (2-1) και έστειλε τους Παριζιάνους ξανά στην κορυφή του γαλλικού πρωταθλήματος. Η Παρί υποδέχθηκε στην έδρα της την ομάδα της Νίκαιας στο ντέρμπι της 9ης αγωνιστικής της Ligue 1, με τον Λιονέλ Μέσι να ανοίγει το σκορ στο 29ο λεπτό με μια εκτέλεση φάουλ σκέτη... ζωγραφιά.

Το 60ό του Μέσι

Αυτό ήταν το 60ό απευθείας φάουλ με το οποίο σκοράρει ο Μέσι. Ισοφάρισε την επίδοση του Ρόναλντ Κούμαν, ενώ έχει μπροστά τους τους Ζίκο (62) και Ντιέγκο Μαραντόνα (62). Στην κορυφή βρίσκεται ο Ζουνίνιο Περναμπουκάνο με 77 απευθείας φάουλ, ενώ ακολουθούν οι Πελέ (70), Λεγκροτάλιε (66), Ροναλντίνιο (66) και Ντέιβιντ Μπέκαμ (65). Ο Κριστιάνο Ρονάλντο έχει 58, δύο λιγότερα από τον Μέσι.

Οι φιλοξενούμενοι στο ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου «πάγωσαν» τους Παριζιάνους, με τον Λαμπόρδε στο 47ο λεπτό να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα με κοντινή προβολή. Οι παίκτες της Παρί παρά την... ψυχρολουσία του γκολ της ισοφάρισης, ανέβασαν στροφές και έψαξαν το γκολ που θα τους βάλει ξανά μπροστά στο σκορ. Τα λεπτά κυλούσαν όμως η μπάλα δεν έμπαινε στα δίχτυα, με τον Μπαπέ στο 83ο λεπτό να λυτρώνει την ομάδα του Κριστόφ Γκαλτιέ, στέλνοντας ξανά στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα την Παρί.

Τρομερή νίκη της Μίλαν στις καθυστερήσεις

Τέσσερα γκολ μέσα σε δεκαεπτά λεπτά, τρία εκ των οποίων στις καθυστερήσεις, έδωσαν συναρπαστικό χαρακτήρα στην αναμέτρηση της Μίλαν με την Έμπολι που έληξε 3-1 υπέρ των Ροσονέρι. Κι ενώ για 79 λεπτά καμία ομάδα δεν είχε βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα, ο Άντε Ρέμπιτς που είχε περάσει αλλαγή στη θέση του Ζιρού στο 73΄ άνοιξε το σκορ, έξι λεπτά μετά την είσοδό του.

Η Έμπολι είχε απάντηση επίσης με παίκτη που ήρθε από τον πάγκο, τον Μπαϊράμι στο 90΄+2, αλλά οι φιλοξενούμενοι δεν είχαν πει ακόμη την τελευταία τους λέξη. Ο Φοντέ-Μπαλό Τουρέ το 90΄+4 ουσιαστικά «λύτρωσε» τους Μιλανέζους για να δώσει ακόμη μεγαλύτερη έκταση στη νίκη της ομάδας του Στέφανο Πιόλι ο Λεάο στο 90΄ +6. Έτσι, η Μίλαν επέστρεψε στο -3 από την κορυφή και «έπιασε» την Αταλάντα που όμως έχει αγώνα λιγότερο, καθώς αύριο, Κυριακή (2/10) υποδέχεται τη Φιορεντίνα.

La LigaΜίλανSerie AΛιονέλ ΜέσιLigue 1ΈμπολιΜπαρτσελόναΚιλιάν ΜπαπέΠαρί Σεν ΖερμένΜαγιόρκαΝιςΡόμπερτ Λεβαντόφσκι