Αθλητισμός|16.10.2022 19:10

Αφεντικό στο clasico η Ρεάλ Μαδρίτης - Νίκησε 3-1 την Μπαρτσελόνα κι έμεινε μόνη πρώτη

Newsroom

Η Ρεάλ Μαδρίτης ήταν η μεγάλη νικήτρια στο ισπανικό clasico. Οι Μερένχες επικράτησαν 3-1 της Μπαρτσελόνα στο Σαντιάγο Μπερναμπέου και αποσπάστηκαν τρεις βαθμούς απ' την «αιώνια» αντίπαλό τους που υπέστη την πρώτη ήττα στη σεζόν. Αντιθέτως, η ομάδα του Κάρλο Αντσελότι παραμένει αήττητη στο πρωτάθλημα έπειτα από εννέα αγωνιστικές στη La Liga.

Οι Μαδριλένοι αιφνιδίασαν τους Καταλανούς ανοίγοντας το σκορ στο 12' με τον καυτό Μπενζεμά, ενώ στο 35' ο φορμαρισμένος Βαλβέρδε έγραψε το 2-0 σε ένα εκρηκτικό διάστημα για τους γηπεδούχους. Στο μεσοδιάστημα πάντως ο Λεβαντόβσκι έχασε το... άχαστο σε άδειο τέρμα!

Σταδιακά η Μπαρτσελόνα άρχισε να ανεβάζει την απόδοσή της και να κυριαρχεί στο γήπεδο αλλά δεν μπόρεσε να γυρίσει το ματς. Μολονότι μείωσε με τον Φεράν Τόρες στο 83' έπειτα από τρομερή ασίστ του Λεβαντόβσκι με τακουνάκι, οι Μερένχες διαμόρφωσαν το τελικό 3-1 με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Ροντρίγκο.

Ρεάλ Μαδρίτης: Λούνιν, Καρβαχάλ (88' Ρούντιγκερ), Μιλιτάο, Αλάμπα, Μεντί, Τσουαμενί, Κρόος, Μόντριτς (78' Καμαβινγκά), Βαλβέρδε, Μπενζεμά (88' Ασένσιο), Βινίσιους (85' Ροντρίγκο).

Μπαρτσελόνα: Τερ Στέγκεν, Ρομπέρτο, Κουντέ, Γκαρθία, Μπαλντέ (60' Άλμπα), Μπουσκέτς (60' Γκάβι), Πέδρι (83' Κεσί), Ντε Γιονγκ, Ντεμπελέ (73' Φατί), Λεβαντόβσκι, Ραφίνια (Τόρες).

La LigaΜπαρτσελόναclasicoΡεαλ Μαδρίτης