Αθλητισμός|30.10.2022 18:34

Πρώτη νίκη για Λεβαδειακό στη Super League - Λύγισε τον Ατρόμητο με 2-1

Newsroom

Η νίκη άργησε δέκα αγωνιστικές για τον Λεβαδειακό αλλά ήρθε σε ένα σημείο που η ομάδα της Βοιωτίας την χρειαζόταν όσο τίποτα άλλο. Οι Πράσινοι επικράτησαν 2-1 του Ατρομήτου στη Λιβαδειά, πανηγύρισαν την πρώτη νίκη τους στη Super League και ξεκόλησαν απ' την τελευταία θέση της βαθμολογίας, όπου ξαναβρέθηκε ο Ιωνικός.

Στο 12' ο Νίκας βρέθηκε σε θέση βολής αλλά το σουτ που επιχείρησε με το εξωτερικό μέρος του ποδιού κατέληξε λίγο άουτ, ενώ ο ίδιος παίκτης στο 16' είχε άσχημο τελείωμα μολονότι βρέθηκε μόνος απέναντι στον γκολκίπερ του Ατρομήτου. Τελικά, η τρίτη προσπάθεια ήταν και η φαρμακερή για τον Νίκα, ο οποίος στο 25' έπειτα από εξαιρετική σέντρα του Τσάπρα από δεξιά, εκτέλεσε με το κεφάλι ανοίγοντας το σκορ για τον Λεβαδειακό (1-0). 

Ο Ατρόμητος έφτασε στην ισοφάριση με ένα τρομερό σουτ του Ρομπάιγ στο 65'. Ο Γάλλος έκανε ωραία ατομική προσπάθεια και κεραυνοβόλησε τον Μάρκοβιτς για το 1-1.

Στο 72' ο Λεβαδειακός είχε μεγάλη ευκαιρία για να ξαναπάρει προβάδισμα στο σκορ αλλά ο Μουτίνιο, ο οποίος κέρδισε πέναλτι απ' τον Χατζηισαΐα, ανέλαβε την εκτέλεση και έστειλε την μπάλα στο δοκάρι. Η ομάδα της Βοιωτίας πάντως, δεν πτοήθηκε και στο 79' πέτυχε το «χρυσό» γκολ. Ο Τσάπρας μοίρασε ακόμα μια ασίστ και ο Σκβάρκα τελείωσε ιδανικά τη φάση διαμορφώνοντας το τελικό 2-1.

Λεβαδειακός: Μάρκοβιτς, Τσάπρας, Βινίσιους, Λιάγκας, Μπάχανακ, Βρακάς (90' Τζημόπουλος), Μεχία (56' Σκβάρκα), Χάμοντ, Μουτίνιο, Πέτρε (56' Λούα Λούα), Νίκας.

Ατρόμητος: Γιαννιώτης, Κεσχρίντα, Χατζησαΐας, Σουάρεθ, Ντε Μποκ, Έρλινγκμαρκ (64' Φριντγιόνσον), Κούεν (82' Κουέν), Γκονζάλεθ, Κλωναρίδης, Ρομπάιγ, Κιάρτανσον (63' Τζαβίδας).

SuperLeagueΛεβαδειακόςΑτρόμητος