Αθλητισμός|10.11.2022 23:28

Σίφουνας ο ΠΑΟΚ έκανε επιβλητικό πέρασμα απ' την έδρα του Ιωνικού με σούπερ Κωνσταντέλια!

Newsroom

Επιβλητικό και άνετο ήταν το πέρασμα του ΠΑΟΚ απ' την έδρα του Ιωνικού. Ο Δικέφαλος κυριάρχησε στο γήπεδο επικρατώντας 0-3 στη δεύτερη συνεχόμενη νίκη του δίχως μάλιστα να δεχτεί γκολ καθώς είχε προηγηθεί και το 2-0 επί του ΠΑΣ Γιάννινα.

Η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου είχε τον απόλυτο έλεγχο του παιχνιδιού και δεν επέτρεψε στον Ιωνικό, που βρισκόταν σε καλό φεγγάρι με ένα αήττητο σερί τριών αγώνων (αποκορύφωμα η εκτός έδρας νίκη επί του ΟΦΗ), να τον απειλήσει. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης, που είχε σε μεγάλη βραδιά τον ταλαντούχο Κωνσταντέλια, μπήκε απ' το ξεκίνημα του ματς με αποφασιστικότητα και ουσιαστικά καθάρισε το τρίποντο πριν απ' το φινάλε του ημιχρόνου.

Στο 27' ο Κωνσταντέλιας και ο Ράφα Σοάρες συνδυάστηκαν εξαιρετικά με τον τελευταίο να στρώνει για τον Φιλίπε Σοάρες ο οποίος έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 0-1.

Μόλις επτά λεπτά αργότερα (34') και πάλι ο Κωνσταντέλιας είχε συμμετοχή κλέβοντας την μπάλα απ' τον Τσιγκίνσκι. Πάσαρε στον Ολιβέιρα, ο οποίος έπιασε καταπληκτικό σουτ εκτός περιοχής στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα του Χουτεσιώτη.

Παρά το προβάδισμα των δύο τερμάτων, ο ΠΑΟΚ δεν χαλάρωσε και στο 57' βρήκε και τρίτο γκολ σε υποδειγματική αντεπίθεση. Ο Κωνσταντέλιας έκλεψε απ' τα δεξιά, κουβάλησε υπέροχα την μπάλα κι έβγαλε στον κενό χώρο τον Αντρίγια Ζίβκοβιτς, ο οποίος μετά από ωραία ατομική ενέργεια, έδωσε ασίστ «πάρε-βάλε» για τον Αουγκούστο, ο οποίος εκτέλεσε για το 0-3.


Στη διάρκεια του ματς ο Λουτσέσκου δημιούργησε ένα ξεχωριστό highlight καθώς γύρισε προς το μέρος της κάμερας και ζήτησε την αποβολή του Ρομαό σε σκληρό μαρκάρισμα στον Κωνσταντέλια.

Ο Κωνσταντέλιας κατά την αντικατάστασή του στο 71ο λεπτό πέρασε μπροστά από τους φίλους του Ιωνικού στην κεντρική κερκίδα και χειροκροτήθηκε, δείγμα της αναγνώρισης ακόμα κι απ' τους αντιπάλους για την εξαιρετική εμφάνιση που πραγματοποίησε.

Ιωνικός: Xoυτεσιώτης, Μύγας, Τσιγκρίνσκι, Σόουζα, Σάκιτς, Φαντιγκά (83' Μασάς), Ρομαό (69' Κάνιας), Λοβέρα (69' Μεντόσα), Σεμπά (84' Τσίμπσαχ), Ελευθεριάδης (69' Ιωαννίδης), Μάντζης.

ΠΑΟΚ: Κοτάρσκι, Σάστρε, Ράφα Σοάρες, Ίνγκασον, Νάσμπεργκ, Αουγκούστο (76' Ντάντας), Σβαμπ, Φιλίπε Σοάρες (71' Ελ Καντουρί), Αντρ. Ζίβκοβιτς (85' Κουαλιάτα), Κωνσταντέλιας (72' Μπίσεσβαρ), Ολιβέιρα (71' Μπράντον Τόμας).

ΠΑΟΚSuperLeagueΙωνικός Νικαίας