Αθλητισμός|28.11.2022 17:00

Μουντιάλ 2022: Απίστευτο ματς και μεγάλη νίκη της Γκάνας επί της Ν. Κορέας με 3-2

Newsroom

Βροχή τα γκολ στα γήπεδα του Κατάρ! Μετά το άκρως εντυπωσιακό 3-3 της Σερβίας με το Καμερούν για τον 7ο όμιλο του Μουντιάλ 2022, ακολούθησε το 3-2 της Γκάνας επί της Νότιας Κορέας για τον 8ο όμιλο. Έντεκα γκολ σε δύο ματς με πολύ σασπένς, τρομερό ρυθμό και ατελείωτη δράση.

Έπειτα από 100 συναρπαστικά λεπτά μπάλας στο Education City Stadium, η Γκάνα ήταν πιο αποτελεσματική, βρήκε τρία γκολ και κράτησε ολοζώντανες τις ελπίδες της για πρόκριση στη φάση των 16. Επικράτησε 3-2 της μαχητικής αλλά αφελούς στην άμυνα Ν. Κορέας και θα πάει σε «τελικό» με την Ουρουγουάη την τελευταία αγωνιστική για μια θέση στα νοκ άουτ. Το ίδιο ισχύει και για τους Κορεάτες που έχουν να δώσουν επίσης έναν τελικό κόντρα στην Πορτογαλία αλλά ακόμα κι αν νικήσουν εξαρτώνται και απ' τα άλλα αποτελέσματα.

Η Γκάνα πανηγύρισε μια σπουδαία νίκη έχοντας για μεγάλο πρωταγωνιστή τον Κούντους ο οποίος πέτυχε δύο γκολ, εκ των οποίων και το νικητήριο για το 3-2 στο 68'. Οι Γκανέζοι είχαν ένα εκρηκτικό δεκάλεπτο με δύο γκολ στο 24' και το 34' απ' τον Σαλισού και τον Κούντους αντιστοίχως, ενώ οι Νοτιοκορεάτες απάντησαν με δύο γρήγορα γκολ στο 58' και το 61' με τον τρομερό Τσο. Ο Κούντους όμως είχε ένα δεύτερο προσωπικό γκολ που έμελλε να καθορίσει το τελικό σκορ. Μέχρι και το 100' οι Κορεάτες πίεσαν ασφυκτικά, έχασαν μεγάλες ευκαιρίες, αλλά η μαζική και αποτελεσματική άμυνα των Γκανέζων και ο εξαιρετικός γκολκίπερ Ζίγκι απέτρεψαν κάθε προσπάθεια της Ν. Κορέας για γκολ.

Βαθμολογία

Πορτογαλία 3 (3-2)

Γκάνα 3 (5-5)

Ουρουγουάη 1 (0-0)

Ν. Κορέα 1 (2-3)

Νότια Κορέα - Γκάνα 2-3

Το παιχνίδι ήταν ισορροπημένο στο πρώτο 20λεπτο μέχρι που η Γκάνα πέτυχε ένα διπλό χτύπημα σε διάστημα δέκα λεπτών. Αρχικά στο 24', έπειτα από εκτέλεση φάουλ, οι Κορεάτες αδράνησαν και ο Σαλισού σκόραρε από κοντά για το 1-0.

Προτού προλάβουν να συνέλθουν οι Νοτιοκορεάτες, οι Γκανέζοι βρήκαν και δεύτερο γκολ αποκτώντας προβάδισμα ασφαλείας. Στο 34' ο Τζόρνταν Αγιού έκανε το γέμισμα και ο Κούντους με κεφαλιά διαμόρφωσε το 2-0.

Στο 58' η Νότια Κορέα έδωσε σημάδια ζωής καθώς ο Κανγκ-Ιν μόλις μπήκε στο γήπεδο ως αλλαγή είχε συμμετοχή στο 2-1. Σέντραρε από τα αριστερά και ο Τσο με ωραία κεφαλιά νίκησε τον Σαλισού και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Ζίγκι.

Έχοντας το μομέντουμ η Νότια Κορέα σκόραρε ένα δεύτερο γκολ μόλις τρία λεπτά αργότερα. Στο 61' και πάλι ο Τσο κυριάρχησε στον αέρα του Μενσά πετυχαίνοντας το 2-2.

Η Γκάνα όμως συνέλθε μετά το διπλό χτύπημα των Κορεατών και με δράστη και πάλι τον Κούντους πήρε ξανά προβάδισμα στο σκορ (3-2). Ο Μενσά έκανε το γύρισμα προς την περιοχή εκεί όπου ο άσος του Άγιαξ σκόραρε με ωραίο τελείωμα στο 68' 

Νότια Κορέα: Σέουνγκ-γκιου Κιμ, Μουν-χουάν Κιμ, Μιν-τζάε Κιμ (90+2΄ Κιουν-γκουόν Κουόν), Γιουνγκ-γκουόν Κιμ, Τζιν-σου Κιμ, Γου-γιουνγκ Τζουνγκ (78΄ Ουί-τζο Χουάνγκ), Ιν-μπέομ Χουάνγκ, Χέουνγκ-μιν Σον, Γου-γέονγκ Τζέονγκ (46΄ Σανγκ-χο Να), Τσανγκ-χουν Κουόν (57΄ Κανγκ-ιν Λι), Γκουέ-σουνγκ Τσο.

Γκάνα: Ζίγκι, Λάμπτεϊ (78' Οντόι), Σαλισού, Γκ. Μενσά (88' Μπαμπά), Αμαρτέι Ντάνιελ, Πάρτεϊ, Κούντους (83' Τζίκου), Σαμέντ, Ζ. Αγιού (78' Σουλεμανά), Α. Αγιού (79' Κιερέ), Γουίλιαμς.

ΚατάρΝότια ΚορέαΕθνική ΓκάναςΜουντιάλΠαγκόσμιο κύπελλοΜουντιάλ 2022Παγκόσμιο Κύπελλο ποδοσφαίρουΠαγκόσμιο Κύπελλο 2022