Αθλητισμός|13.12.2022 09:30

Μουντιάλ 2022: Αργεντινή εναντίον Κροατίας και Μέσι εναντίον Μόντριτς για μια θέση στον τελικό

Newsroom

Ένα βήμα πριν απ' τον τελικό του Μουντιάλ 2022 βρίσκονται η Αργεντινή και η Κροατία. Μόνο μία θέση όμως είναι κενή για το μεγάλο παιχνίδι της 18ης Δεκεμβρίου. Στο τέλος της βραδιάς ένας θα είναι ο τυχερός που θα έχει την ευκαιρία για να διεκδικήσει το πιο πολύτιμο τρόπαιο στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο.

Αργεντινή εναντίον Κροατίας και Μέσι εναντίον Μόντριτς σε έναν ημιτελικό απρόβλεπτο. Η σέντρα θα γίνει στις 21.00 με τηλεοπτική μετάδοση απ' τον ΑΝΤ1 και γύρω στις 23.00 εφόσον κριθεί στο 90λεπτο, λίγο μετά τις 23.30 αν χρειαστεί παράταση ή τα μεσάνυχτα εφόσον όλα τελειώσουν στα πέναλτι. Αν μη τι άλλο, η παρουσία της Κροατίας που εξελίσσεται σε μετρ των παρατάσεων και των πέναλτι, «εγγυάται» ένα κλειστό ματς που θα κριθεί στις λεπτομέρειες. Τουλάχιστον αυτό δείχνουν όλα τα παιχνίδια των αλύγιστων Κροατών στις τελευταίες δύο διοργανώσεις.

Υπάρχει φαβορί σ' αυτό το ζευγάρι; Ίσως η Αργεντινή λόγω φανέλας και λόγω Μέσι. Αλλά πώς να αγνοήσεις την Κροατία του Λούκα Μόντριτς, τη φιναλίστ του Μουντιάλ του 2018 στη Ρωσία αλλά και την ομάδα που βγήκε αλώβητη από έναν όμιλο με Βέλγιο και Μαρόκο, τη μεγάλη έκπληξη και έτερη ημιφιναλίστ στο Κατάρ, αλλά που κυρίως απέκλεισε τη Βραζιλία απ' το τουρνουά; Μέχρι στιγμής όλοι γνωρίζουν τι θα αντιμετωπίσουν απέναντι στην Κροατία αλλά κανείς δεν μπορεί να την εξουδετερώσει. Ομάδα αλύγιστη που δεν χάνει, όπως καταδεικνύουν οι τέσσερις ισοπαλίες σε πέντε αγώνες και οι δύο προκρίσεις με την Ιαπωνία και τη Βραζιλία μέσα απ' τη διαδικασία των πέναλτι.

Οι Κροάτες θα βρουν απέναντί τους τους ορκισμένους για τίτλο Αργεντινούς, οι οποίοι θέλουν να επιστρέψουν σε τελικό μετά το 2014 και την ήττα απ' τη Γερμανία στο Μουντιάλ της Βραζιλίας, έχοντας βεβαίως το μεγάλο όνειρο να γυρίσουν πίσω στην πατρίδα έχοντας στις αποσκευές του το Παγκόσμιο Κύπελλο. 36 χρόνια μετά την κατάκτηση του Μουντιάλ το 1986 στο Μεξικό υπό την καθοδήγηση του σπουδαίου Ντιέγκο Μαραντόνα.

Ο Λιονέλ Μέσι ακολουθεί τα χνάρια του Ντιεγκίτο και στο τελευταίο Μουντιάλ της καριέρας του στοχεύει στο «άγιο δισκοπότηρο» του ποδοσφαίρου για να αγγίξει την τελειότητα σε όλα τα επίπεδα. Ξέρει ότι αυτός ο τίτλος θα τον τοποθετήσει δίπλα -κι όχι από κάτω- απ' τους κορυφαίους των κορυφαίων Πελέ και Μαραντόνα.

Οι πιθανές ενδεκάδες

Για τους Αργεντινούς δεν λείπουν τα προβλήματα καθώς είναι τιμωρημένοι ο βασικός αριστερός μπακ Ακούνια και ο αναπληρωματικός δεξιός μπακ Μοντιέλ. Ο Λιονέλ Σκαλόνι αναμένεται να παρατάξει και πάλι την ομάδα του με σχηματισμό 4-3-3 και τους: Εμ. Μαρτίνες - Μολίνα, Ρομέρο, Οταμέντι, Ταλιαφίκο - Ντε Πολ, Φερνάντες, Μακ Άλιστερ - Ντι Μαρία, Μέσι, Άλβαρες.

Για τους Κροάτες που θα παραταχθούν πλήρεις, ο Ζλάτκο Ντάλιτς αναμένεται να αρχίσει το ματς με τους: Λιβάκοβιτς – Γιουράνοβιτς, Λόβρεν, Γκβάρντιολ, Σόσα – Μόντριτς, Μπρόζοβιτς, Κόβατσιτς – Πάσαλιτς, Κράμαριτς, Πέρισιτς, επίσης σε σχηματισμό 4-3-3.

Παγκόσμιο κύπελλοΕθνική ΚροατίαςΜουντιάλΚατάρΕθνική ΑργεντινήςΛιονέλ ΜέσιΛούκα ΜόντριτςΜουντιάλ 2022Παγκόσμιο Κύπελλο 2022Παγκόσμιο Κύπελλο ποδοσφαίρου