Αθλητισμός|03.01.2023 08:40

Βασίλης Τοπάλος: Το χτύπημα στο κεφάλι που απέβη μοιραίο για τον 16χρονο

Newsroom

Ο χώρος του αθλητισμού θρηνεί για τον 16χρονο πυγμάχο και πρωταθλητή Ευρώπης, Βασίλη Τοπάλο που έφυγε από τη ζωή. Ένα χτύπημα στο κεφάλι, μετά από λιποθυμικό επεισόδιο  που είχε στο γυμναστήριο στον Ταύρο, τον είχε καθηλώσει, από τις 16 Δεκεμβρίου, και νοσηλευόταν στο Τζάνειο νοσοκομείο.

Το μεσημέρι της Δευτέρας, η Ελληνική Ομοσπονδία Πυγμαχίας εξέδωσε ανακοίνωση για τον θάνατό του.

Ο νεαρός πρωταθλητής, σύμφωνα με πληροφορίες, ένιωσε έντονη αδιαθεσία κατά τη διάρκεια της προπόνησης και έπειτα λιποθύμησε. Από την πτώση, χτύπησε το κεφάλι του σε σκληρή επιφάνεια με αποτέλεσμα να χάσει τις αισθήσεις του.

Σε αυτή την κατάσταση τον βρήκε ένας συναθλητής του, ο οποίος και ειδοποίησε τον πατέρα του και τον υπεύθυνο του γυμναστηρίου.

Αφού μεταφέρθηκε στο Τζάνειο, ο 16χρονος υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση για αφαίρεση αιματώματος από το κεφάλι και ήταν σε κρίσιμη κατάσταση στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Την 2α Ιανουαρίου 2023 υπέκυψε στο τραύμα του.

«Επειδή ο Βασίλης είχε ενταχθεί στην εθνική ομάδα τα τελευταία δύο χρόνια, είχε δείξει στοιχεία ενός αθλητή οποίος θα έφτανε πάρα πολύ ψηλά», δήλωσε ο Ομοσπονδιακός προπονητής πυγμαχίας, κ. Πλέας, στην Ελευθερία Σπυράκη.

«Προσπαθήσαμε να του παρέχουμε τις πρώτες βοήθειες»

Ο προπονητής Νίκος Γιδάκος ο οποίος ήταν στο χώρο όταν έγινε το περιστατικό μίλησε στο Open και την εκπομπή «Ανοιχτή Επικοινωνία» για τα όσα συνέβησαν.

«Κάποια στιγμή εγώ το μόνο που θυμάμαι είναι ότι σφύριξα και παρακολουθούσα στο γυμναστήριο τι γίνεται δηλαδή τα υπόλοιπα γκρουπ. Ο Βασίλης πήγε στην τουαλέτα, σε μια που έχουμε στον κάτω χώρο και ένας συναθλητής του τον είδε και μας φώναξε».

Όπως λέει ο κ. Γιδάκος στο γυμναστήριο βρισκόταν και ο πατέρας του «ερχόταν μια φορά την εβδομάδα, μια φορά ανά δύο εβδομάδες σε μας όποτε μπορούσε για να τον βοηθήσουμε. Εκείνη την ημέρα δεν είχε άτομα οπότε μπήκε και έκανε μαζί με όλο το γκρουπ χαλαρά.

«Εμένα προσωπικά δεν μου είπε κάτι γιατί στην γωνία πάντα είχε τον μπαμπά του, δεν κατάλαβα απ΄ ότι έμαθα τους είπε πως πάει στην τουαλέτα να πλυθεί και ότι θα ερχόταν νομίζω να συνεχίσει την προπόνησή του. Αμέσως όταν πήγα είχε προλάβει ο μπαμπάς του και τον είχε στα χέρια του και προσπαθήσαμε να του παρέχουμε τις πρώτες βοήθειες».

Μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου

Την ίδια ώρα, έχει ζητηθεί έρευνα από τον υφυπουργό Αθλητισμού, ενώ η Ελληνική Ομοσπονδία Πυγμαχίας ενημέρωσε πως θα καταθέσει μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου για τη διερεύνηση και απόδοση τυχόν ποινικών ευθυνών.

Σε ανακοίνωσή της η Ελληνική Ομοσπονδία Πυγμαχίας, αναφέρει: «Έφυγε το Χρυσό παιδί μας, ο χαμογελαστός Βασίλης μας, ο γεννημένος Πρωταθλητής με καρδιά από ατόφιο χρυσάφι. Ανείπωτη θλίψη για την οικογένεια της Ελληνικής Πυγμαχίας… Τα λόγια δεν είναι ικανά να εκφράσουν αυτό που αισθανόμαστε, είμαστε όλοι συντετριμμένοι. Βασίλη μας άφησες πολύ νωρίς. Θα σε θυμόμαστε πάντα με αγάπη και νοσταλγία. Συλλυπητήρια στην οικογένειά του και στους οικείους του. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα σε σκεπάσει. Θα είσαι για πάντα στις καρδιές μας».

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

αθλητήςγυμναστήριοπυγμαχίαΤζάνειο νοσοκομείοέρευναειδήσεις τώρα