Αθλητισμός|03.01.2023 09:10

NFL: Κατάρρευσε στο γήπεδο αθλητής - Πάγωσαν όλοι όταν συγκρούστηκε με αντίπαλο

Newsroom

«Πάγωσε» το γήπεδο ο τραυματισμός του Νταμάρ Χάμλιν ο οποίος κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης Μπάφαλο Μπιλς- Σινσινάτι Μπένγκαλς για το NFL έπεσε στο έδαφος μετά από σφοδρή σύγκρουση με αντίπαλο κατά τη διάρκεια του πρώτου δεκαλέπτου.

Ο παίκτης φαίνεται στα πλάνα να έχει καταρρεύσει, ενώ έλαβε ιατρική φροντίδα εντός του γηπέδου για πάνω από 30 λεπτά πριν μεταφερθεί σε νοσοκομείο, ανέφερε το AFP. Το NFL διέκοψε το παιχνίδι για τη νύχτα περίπου μία ώρα μετά το περιστατικό.

Ο Τζόρντον Ρούνεϊ, εκπρόσωπος του Χάμλιν, έγραψε στο Twitter: «Οι ζωτικές του λειτουργίες επανήλθαν σε φυσιολογικά επίπεδα και τον έβαλαν να κοιμηθεί για να του βάλουν αναπνευστικό σωλήνα στο λαιμό. Αυτή τη στιγμή κάνουν εξετάσεις. Θα παρέχουμε ενημερώσεις μόλις τις έχουμε».

Ο Χάμλιν, ο οποίος είναι αμυντικός, έκανε τάκλιν στον δέκτη των Μπένγκαλς, τον Τι Χίγκινς, όταν το κράνος του Χίγκινς φάνηκε να χτυπάει τον Χάμλιν στο στήθος. Αφού αρχικά σηκώθηκε στα πόδια του, έπεσε ανάσκελα.

Οι ιατροί έκαναν καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση στον Χάμλιν στο γήπεδο για περισσότερο από 10 λεπτά και του παρείχαν οξυγόνο καθώς έφευγε με φορείο, αναφέρει το ESPN.

Το πρακτορείο ανέφερε επίσης ότι μέλη της οικογένειας του Χάμλιν, που παρακολουθούσαν τον αγώνα, πήγαν μαζί του στο ασθενοφόρο στο κοντινό νοσοκομείο.

Οι παίκτες και των δύο ομάδων συγκεντρώθηκαν γύρω από τον Χάμλιν κατά τη διάρκεια των πρώτων βοηθειών. Αρκετοί εθεάθησαν εμφανώς σοκαρισμένοι, με πολλούς να γονατίζουν για να προσευχηθούν και κάποιους να κλαίνε.

Η τηλεοπτική κάλυψη διεκόπη επανειλημμένα από τη σκηνή στο γήπεδο και το κοινό στο Σινσινάτι παρέμεινε σιωπηλό κατά τη διάρκεια της δοκιμασίας.

Οι διοργανωτές κατέληξαν στην απόφαση να αναστείλουν επίσημα τον αγώνα για το βράδυ περίπου μία ώρα μετά το περιστατικό. Σημειώνεται ότι τα παιχνίδια του NFL σπάνια διακόπτονται λόγω τραυματισμού.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ειδήσεις τώρατραυματισμόςΗΠΑNFL