Αθλητισμός|13.01.2023 15:21

Αθωώθηκε για 6 κατηγορίες βιασμού ο Μπέντζαμιν Μεντί – Γιατί όμως θα γίνει νέα δίκη

Newsroom

Ο ποδοσφαιριστής της Μάντσεστερ Σίτι Μπέντζαμιν Μεντί κρίθηκε αθώος για τον βιασμό τεσσάρων γυναικών και τη σεξουαλική επίθεση σε άλλη μία κατά τη διάρκεια πάρτι στην έπαυλή του.

Ο πρώην Γάλλος διεθνής απαλλάχθηκε ομόφωνα από έξι κατηγορίες βιασμού και μία σεξουαλικής επίθεσης μετά από πεντάμηνη δίκη στο δικαστήριο του Τσέστερ. Ωστόσο, ο 28χρονος θα βρεθεί αντιμέτωπος με μια δεύτερη δίκη, αφού οι ένορκοι δεν μπόρεσαν να καταλήξουν σε ετυμηγορία για την κατηγορία του βιασμού μιας γυναίκας και της απόπειρας βιασμού μιας άλλης.

Ο Μεντί, ο οποίος εμφανίστηκε «βουρκωμένος» στο εδώλιο του δικαστηρίου, είχε πει στη δίκη του ότι οι γυναίκες που τον κατηγόρησαν για βιασμό ήθελαν όλες να κάνουν σεξ μαζί του. Αρνήθηκε ότι χούφτωσε τη γυναίκα που ισχυρίστηκε ότι την είχε κακοποιήσει σεξουαλικά στην κουζίνα του.

Είχε κατηγορηθεί για επτά κατηγορίες βιασμού εναντίον τεσσάρων γυναικών, μία κατηγορία απόπειρας βιασμού εναντίον μιας πέμπτης γυναίκας και μία ακόμη κατηγορία σεξουαλικής επίθεσης εναντίον μιας έκτης γυναίκας μετά τη σύλληψή του στις 11 Νοεμβρίου 2020.

Οι ένορκοι απαλλάχθηκαν την Παρασκευή μετά από διαβουλεύσεις που διήρκεσαν περισσότερες από 60 ώρες σε 14 ημέρες.

Ο συγκατηγορούμενος του Μεντί, Louis Saha Matturie, ο οποίος είχε περιγραφεί ως ο «οργανωτής» του Μεντί, ξέσπασε σε δάκρυα καθώς κρίθηκε αθώος για τρεις κατηγορίες βιασμού που αφορούσαν δύο γυναίκες.

Οι ένορκοι δεν μπόρεσαν να καταλήξουν σε ετυμηγορία για άλλες έξι κατηγορίες σε βάρος του 41χρονου, τέσσερις φερόμενους βιασμούς σε βάρος τριών γυναικών και τη φερόμενη σεξουαλική επίθεση σε βάρος δύο γυναικών.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

βιασμόςΜπενζαμέν ΜεντίδικαστήριοΜάντσεστερ Σίτιειδήσεις τώρα