Αθλητισμός|18.01.2023 21:10

Κύπελλο Ελλάδας: Πλεονέκτημα πρόκρισης για Ολυμπιακό επί του Άρη με γκολ του Γκάρι Ροντρίγκες

Newsroom

Ο Ολυμπιακός πήρε προβάδισμα πρόκρισης στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας καθώς επικράτησε 1-0 του Άρη στο Γ. Καραϊσκάκης. Οι Ερυθρόλευκοι έφτασαν στη νίκη χάρη στο γκολ που πέτυχε ο Γκάρι Ροντρίγκες. Πάντως οι Κίτρινοι είχαν τις ευκαιρίες για να ισοφαρίσουν όπως επίσης κι ένα ακυρωθέν γκολ για το οποίο διαμαρτυρήθηκαν...

Ο Άρης μπήκε με μεγαλύτερη ορμή στο γήπεδο αλλά ο Ολυμπιακός ευτύχησε να ανοίξει το σκορ. Ουσιαστικά το έκανε στην πρώτη αξιόλογη επιθετική του προσπάθεια καθώς στο 30' ο Ανδρούτσος πραγματοποίησε εξαιρετική κίνηση απ' τα δεξιά στα αριστερά, σέντραρε στο δεύτερο δοκάρι, όπου ο Γκάρι Ροντρίγκες με πλασέ πέτυχε το 1-0 σκορ που παρέμεινε μέχρι το τέλος του ημιχρόνου. Προηγουμένως πάντως (16') ο Άρης έστειλε την μπάλα στα δίχτυα με τον Ιτούρμπε, όμως το γκολ ακυρώθηκε.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Ολυμπιακός είχε τον έλεγχο και κάποιες καλές στιγμές για να μεγάλωσει το προβάδισμα αλλά ο Άρης ήταν η ομάδα που δημιούργησε τις μεγαλύτερες απειλές. Στο 79' ο Γκρέι γύρισε για τον Καμάτσο, ο οποίος σημάδεψε το δοκάρι και στο 81' ο Μπράμπετς ανάγκασε τον Τζολάκη σε δύσκολη επέμβαση.

Σπουδαία ευκαιρία είχε και ο Μπουχαλάκης στο 89' για το 2-0 όμως η κεφαλιά του κατέληξε ελάχιστα άουτ.

Ολυμπιακός: Τζολάκης, Ρέτσος, Ντόι, Ανδρούτσος (65' Ρέαμπτσιουκ), Βρουσάι (80' Μπουχαλάκης), Σαμασέκου, Ίνμπομ Χουάνγκ, Κασάμι (65' Χάμες Ροντρίγκες), Μασούρας, Γκάρι Ροντρίγκες, Ελ Αραμπί.

Άρης: Κουέστα, Οντουμπάτζο (46' Εμπακατά), Μαζικού, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Νταρίντα, Ματέο Γκαρσία (46' Καμάτσο), Ετέμπο, Μαντσίνι (69' Ντουκουρέ), Ιτούρμπε (65' Πάλμα), Αμπουμπακάρ Καμαρά (35' Γκρέι).

ειδήσεις τώραΟλυμπιακόςΚύπελλο ΕλλάδαςΑρης