Αθλητισμός|29.01.2023 10:12

Τσιτσιπάς: Σε ποιο κανάλι θα μεταδοθεί ο αγώνας - Σε λίγη ώρα η μεγάλη πρόκληση

Newsroom

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς δίνει σήμερα την πιο μεγάλη μάχη του, στο Australian Open. Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας στη δεύτερη παροουσία του σε τελικό Grand Slam μετά το Roland Garros του 2021, θα διεκδικήσει το πρώτο major τρόπαιο στην καριέρα του.

Ο νεαρός τενίστας, νούμερο 4 στον κόσμο, αντιμετωπίζει το πρωί της Κυριακής (29/1, 10:30, Eurosport 1) τον σπουδαίο Νόβακ Τζόκοβιτς (νούμερο 5), που κυνηγά το 22ο Grand Slam στην καριέρα του. Αμφότεροι κυνηγούν τον πρώτο τίτλο της χρονιάς αλλά και το νούμερο 1 στην παγκόσμια κατάταξη καθώς ο νικητής θα σκαρφαλώσει στην κορυφή της ATP.

Γίνεται αντιληπτό πως η φρεσκάδα, ο ενθουσιασμός και η δίψα του Τσιτσιπά για το πρώτο μεγάλο τρόπαιο, θα δοκιμαστεί απέναντι στην εμπειρία και την παγκόσμια κλάση του Τζόκοβιτς, ο οποίος μαζί με τον Ρότζερ Φέντερερ και τον Ράφα Ναδάλ θεωρούνται (και μάλλον είναι) οι καλύτεροι όλων των εποχών στο τένις.

Ο Τσιτσιπάς επιδιώκει να γράψει ιστορία με το πρώτο Grand Slam καθώς θα γίνει φυσικά ο πρώτος Έλληνας που τα καταφέρνει. Την ίδια ώρα, όμως η νίκη του θα τον στείλει επίσης για πρώτη φορά και στην κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης.

Αν τα καταφέρει, δίπλα στο νούμερο 1 θα φιγουράρει το όνομά του. Ένα όνειρο ζωής για τον 24χρονο άσο που έχει μπροστά του μια τεράστια πρόκληση...

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ειδήσεις τώραAustralian OpenΣτέφανος Τσιτσιπάς