Αθλητισμός|11.02.2023 21:41

Μεγάλες στιγμές για την ελληνική ξιφασκία με δύο μετάλλια - Η Γεωργιάδου νίκησε την Γκουντούρα στον τελικό του Παγκόσμιου Κυπέλλου!

Newsroom

Η ελληνική ξιφασκία στα καλύτερά της! Το Παγκόσμιο Κύπελλο σπάθης στην Τασκένδη ολοκληρώθηκε με έναν ελληνικό εμφύλιο καθώς στον τελικό αναμετρήθηκαν η Δέσποινα Γεωργιάδου και η Δώρα Γκουντούρα, οι οποίες κατέκτησαν το χρυσό και το αργυρό μετάλλιο, αντιστοίχως.

Η Γεωργιάδου επικράτησε επί της Γκουντούρα με 15-10 και κατέκτησε το δεύτερο διαδοχικό χρυσό μετάλλιο μετά από εκείνο του γκραν πρι της Τύνιδας. Παράλληλα, η Γκουντούρα επέστρεψε στο βάθρο μετά από το χάλκινο στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Αλγερίου τον περασμένο Νοέμβριο.

Δεν είναι η πρώτη φορά πάντως που οι δυο τους κοντράρονται σε τελικό. Οι δύο Ελληνίδες αθλήτριες είχαν μονομαχήσει στον εμβληματικό τελικό του γκραν πρι της Ορλεάνης το 2021, στον οποίο νικήτρια ήταν η Γεωργιάδου με 15-14.

Προηγουμένως, στον πρώτο ημιτελικό η Γκουντούρα επικράτησε επί της Αμερικανίδας Ελίζαμπεθ Ταρτακόφσκι με 15-5 και εξασφάλισε τη δεύτερη πρόκριση σε τελικό παγκόσμιου κυπέλλου μετά από το Παγκόσμιο της Τυφλίδας το 2022. Ακολούθησε η Γεωργιάδου η οποία επικράτησε με 15-11 επί της παγκόσμιας πρωταθλήτριας Μισάκι Εμούρα, την οποία είχε νικήσει και στον ημιτελικό του γκραν πρι της Τύνιδας τον Ιανουάριο.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ξιφασκίαειδήσεις τώραΔώρα Γκουντούρα