Αθλητισμός|26.02.2023 07:47

Πόσο πιο ψηλά θα πάει; Ο Αρμάντ Ντουπλάντις πέταξε στα 6,22μ. κι έκανε νέο παγκόσμιο ρεκόρ! Δείτε την απίθανη πτήση του

Newsroom

Κάποτε ήταν ο θρυλικός Σεργκέι Μπούμπκα που έσπαγε το ένα ρεκόρ μετά το άλλο στο άλμα επί κοντώ, τώρα είναι ο... εξωγήινος Αρμάντ Ντουπλάντις, που έχει ξεπεράσει κάθε ανθρώπινο όριο. Όπως ο σπουδαίος Ουκρανός επικοντιστής πήρε το ρεκόρ απ' το 5,83μ. και το ανέβασε σε μια δεκαετία στο αδιανόητο τότε 6,14μ., έτσι κι ο απίθανος Σουηδός ακολουθεί τα χνάρια του κάνοντας μοναδικές... πτήσεις σε δυσθεώρητα ύψη. 

Ο φοβερός και τρομερός Ντουπλάντις πρόσθεσε στο παλμαρέ του ακόμα ένα ασύλληπτο παγκόσμιο ρεκόρ καθώς έκανε άλμα στα 6,22μ.! Τα κατάφερε στο μίτινγκ του Κλερμόν-Φεράν της Γαλλίας, όπου βελτίωσε κατά ένα εκατοστό τη δική του κορυφαία επίδοση όλων των εποχών. Πρόκειται για το έκτο παγκόσμιο ρεκόρ που κάνει ο 23χρονος Μόντο, ο οποίος έσπασε για πρώτη φορά το ρεκόρ τον Φεβρουάριο του 2020 με 6,17μ. ξεπερνώντας τα 6,16μ. του Ρενό Λαβιλενί. Ακολούθησαν τα 6,18μ. μια εβδομάδα μετά στη Γλασκώβη, τα 6,19μ. τον Μάρτιο του 2022 στο Βελιγράδι, τα 6,20μ. και πάλι στο Βελιγράδι δυο εβδομάδες αργότερα και τα 6,21μ. στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Γιουτζίν στο Όρεγκον τον Ιούλιο του 2022.

Ο αντίπαλος αλλά και καλός φίλος του Σουηδού, Ρενό Λαβιλενί -φορώντας πολιτικά- ήταν ο πρώτος, αμέσως μετά το νέο παγκόσμιο ρεκόρ, που έτρεξε για να αγκαλιάσει τον Ντουπλάντις. Απίθανη στιγμή!

Δείτε το σπουδαίο παγκόσμιο ρεκόρ

Ο κορυφαίος αθλητής όλων των εποχών στο άλμα επί κοντώ δεν θα λάβει μέρος στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κλειστού στίβου που θα διεξαχθεί από τις 2 ως τις 5 Μαρτίου στην Κωνσταντινούπολη.

επί κοντώειδήσεις τώραπαγκόσμιο ρεκόρΑρμάντ Ντουπλάντιςστίβος