Αθλητισμός|26.03.2023 15:46

Νικόλας Ανδρικόπουλος: Το ασημένιο στο Ευρωπαϊκό θέλω να είναι μόνο η αρχή - Με βοήθησε ο Τεντόγλου

Έλβη Μιχαηλίδου

Ο ασημένιος πρωταθλητής Ευρώπης στο τριπλούν, Νικόλας Ανδρικόπουλος μίλησε στο ΟPEN για το μετάλλιο που κατέκτησε στην Κωνσταντινούπολη που θέλει να γίνει η αρχή για πολλά ακόμα. Ανέφερε πόσο τον βοήθησε ο Μίλτος Τεντόγλου την ώρα του αγώνα, γκρίνιαξε για την... καθυστερημένη ορκωμοσία του στο ΠΑΠΕΙ ενώ αποκάλυψε και τι ομάδα είναι!

Αναλυτικά όσα είπε:

Για το ασημένιο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό κλειστού:

"Πρώτο μετάλλιο σε μεγάλη διοργάνωση. Πρωτόγνωρη εμπειρία. Χάρηκα πάρα πολύ και για τον τρόπο που ήρθε και γιατί λίγο δεν το περίμενα. Ιδιαίτερο συναίσθημα. Είναι η δικαίωση μιας προσπάθειας που γίνεται εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Θέλω αυτό να είναι η αρχή για να έχω καλές παρουσίες στου μεγάλους αγώνες, γιατί ήμουν στους μεγάλους αγώνες τα τελευταία χρόνια και τώρα θέλω να έχω καλύτερες επιτυχίες εκεί."

Για το τι έκανε αμέσως μετά:

"Δε μπορούσα να κοιμηθώ είχα πάρα πολύ υπερένταση. Διάβασα μηνύματα, μίλησα με τους φίλους και την οικογένειά μου"

Για το τι του είπαν Τεντόγλου και Καραλής:

"Χαρήκαν πάρα πολύ και τα δύο παιδιά. Ο Μίλτος μάλιστα είχε έρθει και στο γήπεδο την ώρα του τελικού μαζί με άλλα παιδιά από την αποστολή και με υποστήριξαν πάρα πολύ. Με υποστήριξε πάρα πολύ ο Μίλτος. Και ο Μανόλο θα έρχοταν αλλά είχε το δικό του αγώνα (γέλια). Χάρηκαν πάρα πολύ για μένα και αντίστοιχα χάρηκα και εγώ για τις δικές τους επιτυχίες."

Για τον επόμενο στόχο του:

"Έχουμε το Παγκόσμιο πρωτάθλημα ανοιχτού στίβου φέτος στο οποίο θέλω να συμμετάσχω, να πάρω την πρόκριση μέσω ranking και να έχω μια καλή παρουσία εκεί."

Για τους Ολυμπιακούς αγώνες:

"Είναι σίγουρα οι Ολυμπιακοί αγώνες στο πίσω μέρος του μυαλού μου. Είναι όνειρο κάθε αθλητή. Αλλά επειδή είναι σε ενάμιση χρόνο από τώρα δε θέλω να το σκέφτομαι πολύ. Άμα συγκεντρωθώ και συνεχίσω έτσι νομίζω μπορώ να τα καταφέρω"

Για το τι κάνει στον ελεύθερο χρόνο του:

"Μ' αρέσει να πηγαίνω σινεμά με τους φίλους μου, για μποουλινγκ... Δεν μου αρέσει να ξενυχτάω. Δε ξέρω πως προέκυψε ότι παίζω φανατικά videogames, δεν το είπα ποτέ! Παίζω αλλά πολύ χαλαρά... Μπορούν να περάσουν και εβδομάδες που να μην έχω παίξει!"

Για το πτυχίο του:

"Η ορκωμοσία αργεί, να το πούμε αυτό! (γέλια) Μάλλον λόγω κορονοϊού πήγαν όλα πίσω και περιμένω να πάρω και επίσημα το χαρτί. Είναι κάτι που ήθελα από την αρχή, δεν ήθελα να έχω μόνο τον πρωταθλητισμό. Πιστεύω άμα το έχεις στο μυαλό σου ότι το θες, μπορείς να το συνδυάσεις. Δεν ήταν εύκολο. Έχανα εξεταστικές λόγω αγώνων, με βοήθησε όμως πολύ ο προπονητής μου και είμαι πολύ περήφανος που κατάφερα να πάρω το πτυχίο"

Για το αν παρακολουθεί κάποιο σπορ:

"Μου αρέσει να παρακολουθώ μπάσκετ κυρίως Euroleague και λίγο NBA. Είμαι Παναθηναϊκός στην Ελλάδα και στο ΝΒΑ, Λέϊκερς".

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μίλτος ΤεντόγλουΝίκος Ανδρικόπουλοςειδήσεις τώρατριπλούν