Αθλητισμός|02.05.2023 16:16

Η FIFA απειλεί με «μπλακάουτ» το ευρωπαϊκό γυναικείο ποδόσφαιρο - «Απογοητευτικές» οι προσφορές για μετάδοση

Newsroom

Τα κορυφαία ποδοσφαιρικά έθνη της Ευρώπης αντιμετωπίζουν πρόβλημα με τη μετάδοση του φετινού Παγκοσμίου Κυπέλλου Γυναικών, εκτός εάν τα μέσα ενημέρωσης βελτιώσουν τις «απογοητευτικές» προσφορές τους για τα δικαιώματα, δήλωσε ο πρόεδρος της FIFA, Τζιάνι Ινφαντίνο.

Οι προσφορές των «πέντε μεγάλων» ευρωπαϊκών χωρών δεν έγιναν αποδεκτές από το παγκόσμιο διοικητικό όργανο του ποδοσφαίρου και αποτελούν «χαστούκι» εις βάρος των παικτριών και «όλων των γυναικών παγκοσμίως», δήλωσε ο Infantino.

Οι «πέντε μεγάλες» χώρες είναι η Βρετανία, η Ισπανία, η Ιταλία, η Γερμανία και η Γαλλία.

«Για να είμαστε πολύ σαφείς, είναι ηθική και νομική μας υποχρέωση να μην υποτιμήσουμε το Παγκόσμιο Κύπελλο Γυναικών της FIFA», δήλωσε ο Infantino σε συνάντηση του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου στη Γενεύη. «Ως εκ τούτου, εάν οι προσφορές συνεχίσουν να μην είναι δίκαιες, θα αναγκαστούμε να μην μεταδώσουμε το Παγκόσμιο Κύπελλο Γυναικών της FIFA στις "πέντε μεγάλες" ευρωπαϊκές χώρες».

Το Παγκόσμιο Κύπελλο, το οποίο συνδιοργανώνουν η Αυστραλία και η Νέα Ζηλανδία, αρχίζει στις 20 Ιουλίου. Ο Ινφαντίνο δήλωσε ότι οι ραδιοτηλεοπτικοί φορείς προσέφεραν μόνο 1 εκατ. έως 10 εκατ. δολάρια (800.000 έως 8 εκατ. λίρες) για τα δικαιώματα, σε σύγκριση με 100 εκατ. έως 200 εκατ. δολάρια για τα δικαιώματα του Παγκοσμίου Κυπέλλου ανδρών, σύμφωνα με την Guardian.

Λόγω της διαφοράς ζώνης ώρας, οι αγώνες του Παγκοσμίου Κυπέλλου Γυναικών θα διεξαχθούν εκτός των ωρών προβολής της prime time για τις ευρωπαϊκές αγορές, αλλά ο Infantino δήλωσε ότι αυτό δεν αποτελεί δικαιολογία. «Ίσως ... να μην παίζεται στην prime time στην Ευρώπη, αλλά και πάλι παίζεται στις 9 π.μ. ή στις 10 π.μ., οπότε είναι μια αρκετά λογική ώρα», είπε.

Περίπου 1,12 δισεκατομμύρια τηλεθεατές παρακολούθησαν το Παγκόσμιο Κύπελλο Γυναικών 2019 στη Γαλλία σε όλες τις πλατφόρμες, σύμφωνα με τα στοιχεία της FIFA.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

FIFAποδόσφαιρογυναικείο ποδόσφαιροΠαγκόσμιο Κύπελλο Γυναικώνειδήσεις τώρα