Αθλητισμός|07.05.2023 23:32

Premier League: Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έχασε απ' τη Γουέστ Χαμ και νιώθει την απειλή της Λίβερπουλ για το Champions League

Newsroom

Και να που η μάχη για το Champions League εξελίσσεται σε θρίλερ στην Premier League. Μολονότι πριν από μερικές εβδομάδες η Νιούκαστλ και η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έμοιαζαν σίγουρες για τις θέσεις 3-4, οι γκέλες που έκαναν σε συνδυασμό με τις νίκες της Λίβερπουλ αλλάζουν τα δεδομένα.

Μετά την ήττα της Νιούκαστλ απ' την Άρσεναλ, ακολούθησε και η ήττα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ απ' τη Γουέστ Χαμ. Τα Σφυριά με τη νίκη... μισή παραμονή επί της Γιουνάιτεντ (1-0) στο Λονδίνο, έβαλαν την ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ για τα καλά στο παιχνίδι της τέταρτης θέσης (όμιλοι Champions League), παρότι οι Καρακάξες και οι Κόκκινοι Διάβολοι έχουν από ένα ματς λιγότερο (Βαθμολογία: Νιούκαστλ 65, Μαν. Γιουνάιτεντ 63, Λίβερπουλ 62).

Το συγκρότημα του Ντέιβιντ Μόγιες εξασφάλισε σε μεγάλο βαθμό την παραμονή του στην Premier League, τρεις αγωνιστικές πριν από το φινάλε (35η), σε μία βραδιά που ο Νταβίντ Ντε Χέα έγραψε ιστορία για τους φιλοξενούμενους. Ο Ισπανός γκολκίπερ φόρεσε για 540η φορά τη φανέλα των Μπέμπηδων και έγινε ο τερματοφύλακας με τα περισσότερα ματς στην ιστορία του συλλόγου στα 12 χρόνια παρουσίας του. Ο Ντε Χέα με την αποψινή του εμφάνιση βρίσκεται στην κορυφή της λίστας συμμετοχών των τερματοφυλάκων, αφήνοντας πίσω του τον Άλεξ Στέπνεϊ με 539.

Premier LeagueΓουέστ Χαμειδήσεις τώραΜάντσεστερ Γιουνάιτεντ