Αθλητισμός|12.05.2023 10:26

Champions League: Κρούση της UEFA στην Πορτογαλία για αλλαγή έδρας του τελικού - Ανησυχία λόγω εκλογών στην Τουρκία

Newsroom

Δημοσίευμα της Daily Mail αποκαλύπτει ότι τα τελευταία 24ωρα η UEFA έκανε κρούση στην Ομοσπονδία της Πορτογαλίας για ενδεχόμενη αλλαγή έδρας του τελικού του Champions League υπό τον φόβο αναταραχών στην Κωνσταντινούπολη λόγω των τουρκικών εκλογών.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Μαρκ Χιουζ, οι ιθύνοντες της UEFA εκφράζουν φόβους για την κατάσταση που θα επικρατεί στην Πόλη μετά τις τουρκικές εκλογές και για τον λόγο αυτό έχουν ανοίξει ήδη δίαυλο επικοινωνίας με τους Πορτογάλους για αλλαγή της έδρας του τελικού που είναι προγραμματισμένος για το Σάββατο 10 Ιουνίου στο Ολυμπιακό Στάδιο Ατατούρκ.

Την ώρα που έχουν ολοκληρωθεί οι αιτήσεις για τα εισιτήρια, έχουν κλειστεί αεροπορικά και διαμονές, η UEFA εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο αλλαγής έδρας για τρίτη χρονιά! Οι εκλογές στην Τουρκία είναι προγραμματισμένες για τις 14 Μαΐου -27 μέρες πριν από τον τελικό- όμως στην UEFA ανησυχούν για το κλίμα που θα επικρατεί στην Κωνσταντινούπολη αλλά και για τυχόν εισβολές στο γήπεδο για πολιτικά μηνύματα αναλόγως με την εξέλιξη της εκλογικής διαδικασίας. Ήδη άλλωστε απ' την προεκλογική περίοδο το κλίμα στην Τουρκία είναι ιδιαίτερα τεταμένο.

Η επιλογή της Κωνσταντινούπολης έχει περάσει από χίλια κύματα τα τελευταία χρόνια καθώς τόσο το 2020, όσο και το 2021, μολονότι αρχικά είχε οριστεί για να φιλοξενήσει τον τελικό, εν τέλει μεταφέρθηκε λόγω της πανδημίας του κορονοϊού σε Λισαβόνα και Πόρτο, αντιστοίχως!

ΚωνσταντινούποληΤουρκίαChampions Leagueειδήσεις τώραΠορτογαλίατελικός Champions League