Αθλητισμός|23.05.2023 12:16

Εικόνα που συγκινεί: Σκοτείνιασε το άγαλμα του Χριστού στο Ρίο σε ένδειξη συμπαράστασης στον Βινίσιους που δέχτηκε ρατσιστική επίθεση

Newsroom

Η νέα ρατσιστική επίθεση σε βάρος του Βραζιλιάνου άσου της Ρεάλ Μαδρίτης Βινίσιους Τζούνιορ, κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης με τη Βαλένθια για την Πριμέρα Ντιβιζιόν προκάλεσε πολλές αντιδράσεις και ένα μεγάλο κύμα συμπαράστασης προς τον ποδοσφαιριστή.

Στην πατρίδα του έκανε δήλωση συμπαράστασης και ο πρόεδρος της χώρας, Λούλα ντα Σίλβα, ενώ το βράδυ της Δευτέρας «σκοτείνιασε» για μία ώρα το φημισμένο άγαλμα του Χριστού του Λυτρωτή στην κορυφή του λόφου Κορκοβάντου στο Ρίο ντε Τζανέιρο.

Το διάσημο μνημείο έμεινε στο σκοτάδι σε μια συμβολική κίνηση υποστήριξης προς τον Βινίσιους για να σταλεί ένα μήνυμα κατά του ρατσισμού σε όλο τον κόσμο.

O ποδοσφαιριστής, με μήνυμά του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ευχαρίστησε για αυτή την ενέργεια.

«Σκοτεινό και επιβλητικό. Ο Χριστός ο Λυτρωτής ήταν ακριβώς έτσι. Μια δράση αλληλεγγύης που με συγκινεί. Θέλω όμως πάνω από όλα να εμπνεύσω και να φέρω περισσότερο φως στον αγώνα μας. Εκτιμώ πραγματικά όλη την αλυσίδα στοργής και υποστήριξης που έλαβα τους τελευταίους μήνες. Τόσο στη Βραζιλία όσο και σε όλο τον κόσμο. Ξέρω ακριβώς ποιος είναι ποιος. Βασιστείτε πάνω μου γιατί οι καλοί είναι η πλειοψηφία και δεν θα τα παρατήσω. Έχω σκοπό στη ζωή και αν πρέπει να υποφέρω όλο και περισσότερο για να μην περάσουν οι επόμενες γενιές παρόμοιες καταστάσεις, είμαι έτοιμος και προετοιμασμένος», ανέφερε ο Βινίσιους.

Στο 70? της αναμέτρησης, οι φίλαθλοι των γηπεδούχων άρχισαν να επιτίθεται με ρατσιστικούς χαρακτηρισμούς προς τον Βραζιλιάνο αστέρα, ο οποίος ζητούσε επίμονα την απομάκρυνση ενός εκ των δραστών, απειλώντας να αποχωρήσει από το γήπεδο. Ωστόσο, ο 22χρονος παρέμεινε στο παιχνίδι, αλλά αποβλήθηκε για βίαιη συμπεριφορά στο έβδομο λεπτό των καθυστερήσεων, ύστερα από διαπληκτισμό με τον Ούγκο Ντούρο.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ρεαλ ΜαδρίτηςΒινίσιους Τζούνιορρατσιστική βίαΒραζιλίαειδήσεις τώρα